Manuskriptskolen for Børnefiktion

Fortællertalenter indenfor børne- og ungefiktion skal udvikles

31.10.2019

Nordisk Film Fonden har med en donation på 1.5 millioner kroner givet mulighed for, at fiktion for børn og unge skal styrkes i Danmark. Projektet handler om etablering af en toårige deltids manuskriptuddannelse indenfor børne- og unge fiktion på tværs af medier og med involvering af børn og unge i udviklingsprocessen.

På den nye toårig deltids manuskriptuddannelse skal de studerende (10 deltagere på hvert hold) udvikle deres talent for at skrive appellerende fiktionsfortællinger af høj kvalitet og opbygge fængende universer til børn og unge. Uddannelsen arbejder med et tværfagligt fokus, så de studerende lærer at skrive til forskellige platforme som film, tv, bøger, spil og teater. 

De etablerede manuskriptuddannelser giver mulighed for at arbejde med børn og unge som modtagere, men i praksis sker det sjældent og undervisningen på de etablerede   manuskriptuddannelser tilbyder ikke særligt fokus på manuskripter målrettet børn og unge. 

Manuskriptskolen for Børnefiktion er initieret af Elin Algreen-Petersen – tidligere Redaktionschef, Gyldendal Børn & Unge - og allerede til november i år starter den så småt op med en pilot-workshop over tre lørdage. Deltagerne til pilot-workshoppen er allerede udvalgt. Undervisere på skolen er bl.a. Kim Fupz, Sanne Munk Jensen, Hanne Kvist og Thomas Lagermand Lundme. 

”I Nordisk Film Fonden har vi længe været på udkig efter et projekt der kan øge antallet af fortællertalenter indenfor børne- og ungefiktion, og som har mod på at ny- og sammentænke manuskriptuddannelse for børnefiktion. Filmbranchen efterlyser i den grad originale danske fortællinger som kan finde vej til denne målgruppe. Såfremt projektet lykkes, vil det gavne filmbranchen, som får adgang til flere fortællinger til børn og unge, som dermed kan nå det store lærred”, siger Allan Mathson Hansen, der er adm. direktør for Nordisk Film, på vegne af Nordisk Film Fonden.

Fakta

Nordisk Film Fondens mission er at styrke filmfortællingen til fremtiden. Fonden hjælper talenter ud i verden ved hjælp af legatportionerne Store- og Lille Isbjørn. Derudover yder fonden støtte til projekter med fokus på at sikre en talentmasse der har viden og kompetencerne til fremtiden, samt hæderspriserne: Erik Ballings Rejselegat, Ove Sprogøe Prisen og Nordisk Film Prisen som uddeles ved Nordisk Film Fondens hædersprisuddeling ISBJØRNEN. Nordisk Film Fonden er den eneste almennyttige fond i Danmark rettet mod den danske filmbranche, og har et årligt donationsbudget på fem mio. kroner. Læs mere her: Nordisk Film Fonden