boelgen-20foto-20fantefilm-20fiksjon

Gigantisk flodbølge treffer filmfestivalen i Haugesund – her er den nye traileren for Bølgen

15.04.2015

Norges første katastrofefilm får æren av å åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund 16. august. Se den 80 meter høye bølgen treffe Geiranger i filmens rykende ferske trailer.

"Bølgen" er en storproduksjon av hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. Raset og bølgen vil komme - vi vet bare ikke når…

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum, og en enorm flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er ti minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsfarlig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

Storslagen og nervepirrende film
Festivaldirektør Tonje Hardersen er sikker på at filmen vil sette sine spor under festivalen.
- Vi gleder oss vilt til å kunne åpne årets festival med Bølgen. Den første norske katastrofefilmen er blitt en storslagen og nervepirrende film, som også er et meget spennende menneskelig drama. Vi er stolte over å være de første til å vise denne filmen, sier hun.

Filmens regissør, Roar Uthaug gleder seg også til å kunne vise det ferdige resultat.
- Det er en stor ære å få åpne Den norske filmfestivalen, sier han. – Ekstra spennende er det jo at filmen får sin premiere på Vestlandet. Jeg er utrolig stolt over filmen og gleder meg til å dele den med publikum, sier han.

Filmens produsent Martin Sundland er også svært glad for utmerkelsen.
- Bølgen er én av de største norske produksjoner noensinne. Enormt mange mennesker har bidratt til at vi skulle kunne fortelle denne historien på det store lerretet, og for alle som har jobbet med filmen er det en stor ære og en viktig annerkjennelse at vi nå får åpne Den norske filmfestivalen.