pyromanen-20trond-20nilssen-20foto-20gl-c3-b8r-20film-20as

Her er pyromanen

28.04.2015

Spillefilmen Pyromanen, i regi av Erik Skjoldbjærg, har sin første opptaksdag i dag tirsdag 28. april.

I hovedrollen finner vi Trond Nilssen. Nilssen debuterte med rollen som Olav i Kongen av Bastøy. Her mottok han også Amandaprisen for beste mannlige birolle. Vi kjenner også Nilssen fra filmer som Sønner av Norge og Uskyld.

- Trond er ikke helt ny som skuespiller, og har sin unge alder til tross allerede vunnet en Amanda. Trond har talentet og kamera liker ham. Dessuten vet han noe om å leve på kanten og late som alt er normalt. Også derfor kler han rollen svært godt. sier regissør Erik Skjoldbjærg.
Skjoldbjærg er en av Norges mest erfarne og profilerte regissør, med blant annet filmer som Pioner, Nokas og Insomnia bak seg.

Nilssen selv gleder seg til å ta fatt på en krevende hovedrolle.
- Å få et tilbud som denne rollen er helt fantastisk, og eventyrlig for meg. Det er den beste nyheten jeg har fått på svært lenge. Det er en krevende rolle, men jeg har stor tiltro til Erik som regissør. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier Trond Nilssen (24).

Filminnspilling i Finsland
Både filmen og boka er basert på virkelige hendelser i Finsland utenfor Kristiansand i 1978. Alle opptakene til filmen vil foregå i samme område, og vil pågå frem til slutten av juni. Filmen er basert på romanen Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll, en bok han mottok Brageprisen for i 2010. Manuskriptet til filmen er skrevet av Bjørn Olaf Johannessen.

- Vi er naturlig nok spente på å komme i gang. Det er et utfordrende prosjekt på mange plan. Selv om filmen er basert på virkelige hendelser i Finsland for snart tretti år siden, kunne det like gjerne ha skjedd hvor som helst og når som helst. Historien er et intenst psykologisk drama om en lite og lukket samfunn under press, og en familie som møter sine største utfordringer noen gang. Det blir et universelt spenningsdrama, sier filmens produsent Edward A. Dreyer.

I andre roller finner vi Liv Osa, Per Frisch, Henrik Rafaelsen, Agnes Kittelsen og Oddbjørn Thune.