VALHALLA

Hovedtrailer til Fenar Ahmads eventyrfilm VALHALLA offentliggøres i dag!

14.08.2019

Med knap to måneder til den landsdækkende premiere på årets store eventyrfilm VALHALLA kan Profile Pictures og Nordisk Film Distribution i dag offentliggøre hovedtraileren til Fenar Ahmads filmatisering af Peter Madsens legendariske tegneserier.

I hovedtraileren får publikum bl.a. en forsmag på gudernes hjemsted Valhalla, Roland Møller som tordenguden Thor og Røskvas (Cecilia Loffredo) møde med den frygtede Fenrisulv. Publikum møder desuden Stine Fischer Christensen som Frigg, Sanne Salomonsen som jættekonges mor, Dulfi Al-Jabouri som Loke, Reza Forghani som Quark og den unge Saxo Moltke-Leth som Tjalfe.

Med traileren får publikum også en forsmag på filmens actionfyldte univers og smukke naturomgivelser, som udelukkende er optaget i de nordiske lande – på Island, i de norske fjelde og i de danske og svenske skove.
 
VALHALLA får biografpremiere over hele landet i efterårsferien, den 10. oktober 2019.
 
VALHALLA er Fenar Ahmads tredje spillefilm efter Ækte Vare og Underverden. Det er en live-action eventyrfilm baseret på Peter Madsens legendariske danske tegneserie Valhalla om de nordiske guder fra 1979 og hans tegnefilm af samme navn, som i år får 40-års jubilæum. Da tegnefilmen udkom den 10. oktober 1986, var det den dyreste danske tegnefilm nogensinde, og den blev en stor publikumssucces med næsten 600.000 solgte billetter. 

Historien

Vikingebørnene Røskva og Tjalfe tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og Jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

Holdet bag filmen

Fenar Ahmad har selv skrevet manuskriptet sammen med Adam August, som han også skrev Underverden sammen med. Filmen er fotograferet af Kasper Tuxen og klippet af Kasper Leick. Musikken er komponeret af Jens Ole McCoy og production designer er Peter Grant.
 
VALHALLA er produceret af Profile Pictures ved producer Jacob Jarek og co-produceres med Nordisk Film, Bacon OSL/Bulldozer Film (Norge) og Netop Films (Island). Filmen er støttet af det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Åke Sandgren, Danmarks Radio, Copenhagen Film Fund, Film i Skåne, Nordisk Film & TV Fond, Icelandic Film Center & RUV.
 
VALHALLA har et budget på 34,3 mio. kr. og distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution.