jag-alskar-dig

"Jag Älskar Dig - En Skilsmässokomedi"

02.11.2015

Nu börjar inspelningen av Johan Brisingers "Jag Älskar Dig - En Skilsmässokomedi" på Östermalm med Christine Meltzer och Björn Kjellman i huvudrollerna.

SYNOPSIS:

Östermalm. Marianne 44, med två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller separera. Eller åtminstone provseparera…

Gustaf förstår ingenting, de är ju bortbjudna …?

Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående inför förändringen och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik.

Efter ett misslyckat raggningsförsök med en ung man träffar Marianne konstnären Rodolfo. Rodolfo är Gustafs raka motsats; spännande, känslosam, impulsiv. Och kåt. Detta får Gustaf att ge sig in i en till synes omöjlig relation med cykelbudet Rita. Marianne anser Gustaf vara gubbsjuk, vilket även han själv oroar sig för.

Spänningarna stiger mellan föräldrar, barn och vänner.

”Jag älskar dig” är en varm skilsmässokomedi om kärlek och förälskelse och om att våga kasta sig ut i livet.

I huvudrollen som Marianne ser vi Christine Meltzer som gör sin första huvudroll på bio. Den andra huvudrollen, som advokaten Gustaf, spelas av Björn Kjellman. I övriga ledande roller syns bland andra Sven-Bertil Taube och Nour El Refai.

Johan Brisinger (Underbara älskade) svarar för regin och har skrivit originalmanus tillsammans med Mikael Södersten och Martina Haag.

Producent är Lena Rehnberg, StellaNova Film som även står bakom bland annat Micke & Veronica och Monica Z.

”Jag älskar dig” spelas in på Östermalm under oktober och november 2015.