Kampen om Narvik_poster

KAMPEN MOT KORONA

16.03.2020

Etter to ukers innspilling settes det videre arbeidet med storfilmen «Kampen om Narvik» midlertidig på vent grunnet utbruddet av koronaviruset.

Filmen, som til nå har hatt innspillingssted i Oslo, Drammen og på Rjukan, er ikke direkte rammet av utbruddet, men settes på vent som følge av de nye retningslinjene fra myndighetene.

- Vi er avhengig av mange statister på sett og både disse og deler av skuespillerne kommer tilreisende fra et stort område, også utlandet, noe som gjør at medarbeiderne blir eksponert for potensiell risiko for smitte. Vi mener derfor det vil være uforsvarlig og i strid med myndighetenes anbefalinger å videreføre innspillingen slik situasjonen er nå, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production.

Planen for videre innspilling er å reise nordover etter påske for opptak i og rundt Narvik, Gratangen og FilmCamp, forutsatt at dette er forenelig med myndighetenes pålegg.

OM FILMEN
April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 bevæpnede, norske soldater klarer å bløffe seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

PRODUSENT
Nordisk Film Production produserer spillefilm, dokumentarer og dramaserier for det skandinaviske og internasjonale markedet, med en overordnet målsetning om å underholde et bredt publikum. De står bak mange av de største norske filmene de senere årene, blant annet «Kon- Tiki», «Den 12.mann» og «Tunnelen».

FILMFAKTA:
Tittel: Kampen om Narvik
Manus: Christopher Grøndahl
Regi: Erik Skjoldbjærg
Genre: Krigsdrama
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Produsenter: Aage, Aaberge, Live Bonnevie og John Einar Hagen Planlagt premiere: 25. desember 2020