krigen-still-foto-20per-20arnesen

KRIGEN – ny dansk film af Tobias Lindholm

24.07.2015

Nyt dansk drama beskriver det mareridtsagtige dilemma som én enkelt beslutning truffet i en krigszone kan medføre for den enkelte danske soldat og hans familie i fremtiden.

Blot få dage efter at Danmark har markeret sin nationale flagdag den 5. september og hædret vores veteraner og udsendte soldater, får Tobias Lindholms nye nervepirrende drama KRIGEN dansk biografpremiere over hele landet.
 
KRIGEN går tæt på den pris, som danske udsendte soldater og deres pårørende risikerer at betale, når de sendes i krig og efterlader familierne i usikkerhed derhjemme. Den stiller skarpt på de store dilemmaer, som danske soldater kan blive tvunget ud i, når de står midt i en krigszone.
 
I filmen spiller Pilou Asbæk rollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen, der sammen med sine mænd bliver udstationerede i Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus’ kone Maria, spillet af Tuva Novotny, at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far.
Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban, og for at redde sine mænd træffer Claus et valg, som får fatale konsekvenser - også på hjemmefronten.