leo-20borg-min-web

Leo Borg i kommande storfilmen BORG

10.10.2016

Den kommande storfilmen BORG har väckt mycket uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Filmen spelas in i Sverige, Prag, London och Monaco där rollen som Björn Borg görs av Guldbaggebelönade Sverrir Gudnason. Nu står det även klart att Leo Borg spelar rollen som filmens yngsta Björn Borg i åldern 9-13 år. Den unga Björn Borg görs även av Markus Mossberg där Björn är 14-17 år.

Björn Borg spelas av totalt tre skådespelare där Sverrir Gudnason gör huvudrollen i filmatiseringen som utspelar sig under 70- och 80-talet. I en av rollerna som unga Björn Borg ser vi Leo Borg, Björn Borgs yngste son.

Att Leo sökte rollen och dessutom redan spelar tennis var en ren lyckoträff. Han är dessutom intresserad av att göra film och är en naturbegåvning framför kameran. Hans bidrag till filmens autenticitet tar oss bakom den officiella bilden av ikonen Björn Borg, säger regissör Janus Metz.

I våras lades annonser ut på bland annat Facebook där unga sportintresserade pojkar i åldrarna 6-17 år söktes till en svensk filminspelning. Leo sökte rollen i ett tidigt skede, utan att veta att det var just filmen om Björn Borg som letade efter en ung talang att gestalta tennisikonen.

Vi har jobbat väldigt hårt med castingen till BORG. När Leo kontaktade oss och sedan levererade så bra på provspelningen kände vi att vi hittat rätt. Men inte bara med Leo utan även med Markus Mossberg som spelar Björn som tonåring. Båda dessa unga killar har gjort ett riktigt bra jobb och vi är mer än nöjda med deras insats i filmen, säger Jon Nohrstedt, som producerar filmen tillsammans med Fredrik Wikström Nicastro på SF Studios.

I rollistan ser vi även Shia LaBeouf som John McEnroe, Stellan Skarsgård som Lennart ”Labbe” Bergelin och Tuva Novotny som Mariana Simionescu. För filmens regi står Janus Metz som tidigare regisserat den Cannes-belönade filmen Armadillo och avsnitt av hyllade TV-serien True Detective.

BORG produceras av SF Studios Production i samproduktion med Film Väst, SVT, Nordisk Film, Yellow Film & TV, SF Studios Production A/S och Sirena Film med stöd av SFI, NFTF, DFI, FFF och MEDIA samt DR & YLE. Nordisk Film distribuerar filmen som beräknas ha premiär under hösten 2017. Den internationella försäljningen av filmen hanteras av SF Studios.

För mer information, kontakta 
Elin Hemréus, StrandbergHaage PR, elin.hemreus@strandberghaage.se, +46 70 293 63 01
Pia Norström, Nordisk Film, pia.norstrom@nordiskfilm.com, + 46 70 639 72 72

I rollerna bl a: 
Björn Borg – Sverrir Gudnason (Den allvarsamma leken, Gentlemen)
John McEnroe – Shia LaBeouf (Transformers, Fury, Wall Street: Money Never Sleeps
Lennart ”Labbe” Bergelin – Stellan Skarsgård (Avengers, TV-serien River, Good Will Hunting, Mamma Mia
Mariana Simionescu – Tuva Novotny (BröllopsfotografenEat Pray Love, Kriget, TV-serien Dag )
Vitas Gerulaitis – Roberts Emms (Mirror Mirror, War Horse
McEnroes pappa – Ian Blackman (The Bourne Legacy, Hail Ceasar!, TV-serien House of Cards,) 
Björn Borg (9-13 år) – Leo Borg 
Björn Borg (15+ år) – Markus Mossberg