manus-20carlsen

"Magnus" til TriBeCa

10.03.2016

Moskus Film har i samarbeid med VGTV, Main Island Production og Nordisk Film Production produsert en kinodokumentar om Magnus Carlsen. Filmen får verdenspremiere på TriBeCa-festivalen i New York.

Filmskaper Benjamin Ree har fulgt Carlsen tett og dokumentert alle viktige hendelser i sjakkstjernens liv de siste tre årene. I tillegg har Ree fått tilgang til over 100 timer film fra Carlsens oppvekst og tidlige karriere. Resultatet er et nært og unikt portrett av mannen som omtales som sjakkens Mozart.

"Magnus" er den første norske kinodokumentaren som har verdenspremiere på den prestisjetunge TriBeCa Film Festival noensinne. 

- Det er utrolig gøy og vanvittig stort å komme til TriBeCa. Nå kan verden legge merke til filmen. Historien om den lille gutten fra Norge er unik. Rett og slett et eventyr fra virkeligheten, sier regissør Benjamin Ree.

Årets festival er den største så langt, med 6626 innsendte filmer, og vil i perioden 13. – 24. april vise totalt 101 filmer fra 32 forskjellige land.

- Å komme til TriBeCa har vært et mål for oss siden vi begynte å lage "Magnus", så vi er utrolig stolte og takknemlig for at vi nå skal ha verdenspremiere i New York, sier produsent Sigurd Mikal Karoliussen.Filmen har premiere høsten 2016 og distribueres av Nordisk Film distribusjon.