magnus-20med-20kritikk

«Magnus» vant filmpris

29.08.2016

Dokumentaren om sjakkgeniet Magnus Carlsen mottok i kveld gledsspreder-prisen på filmfestivalen i Haugesund. 

Dokumentaren om sjakkgeniet Magnus Carlsen har allerede gjort seg bemerket internasjonalt og er hittil solgt til 56 land. Én uke før ordinær norsk kinopremiere fikk filmen også oppmerksomhet på hjemmebane da den ble tildelt Gledessprederen på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Juryens begrunnelse:

«Årets Gledesspreder er en film som makter å begeistre og berøre på flere plan, og der tilbakemeldingene fra både presse og publikum er unisont positive. Dette er en film der mennesket står i sentrum, og som viser hvordan kjærlighet og fellesskap kan få fram det aller beste i oss. Filmen forteller historien om et særegent menneske og talent, og gjennom en stram og respektfull dramaturgi, samt en god porsjon humor, kommer vi godt under huden på hovedpersonen. Vi lar oss imponere over kombinasjonen av arkivmateriale og klipp fra nåtid som til sammen lar oss bli kjent med en familie som vi gjerne skulle vært en del av. Filmen fortjener virkelig et stort kinolerret og et langt liv på kino».

Benjamin Rees dokumentar har også blitt svært godt mottatt i norsk presse:

Dagsavisen: En allmenn kinoopplevelse utenom det vanlige. Terningkast 5.

NRK P3: Det er unektelig veldig spennende å få bli med bak kulissene og oppleve Magnus Carlsen på nært hold. Terningkast 5. 

Stavanger Aftenblad: Det foreldrene og søstrene Carlsen har gjort for å backe opp og respektere den innesluttede gutten i så måte, er rett og slett nydelig. Terningkast 5. 

VG: En usedvanlig engasjerende og gripende film. Terningkast 5.

Kinomagasinet: En herlig dokumentaropplevelse venter på kino! Terningkast 5.

Filmfront: Sjarmerende og oppslukende. Terningkast 5. 

Fædrelandsvennen: Terningkast 5 (papirutgaven)

Stavanger Aftenblad: Terningkast 5 (papirutgaven)

Trønderavisa: Terningkast 5 (papirutgaven)

Bergensavisen: Terningkast 5 (papirutgaven)

Fredrikstad Blad: Terningkast 5 (papirutgaven)

Filmen har norsk kinopremiere fredag 2. september.