signe-a-mannov-af-henrik-ohsten

Mona er med i FLASKEPOST FRA P

09.06.2015

Skuespilleren Signe A. Mannov skal spille rollen som psykologen Mona Karlsen i Zentropas tredje, og med spænding ventede, Afdeling Q-film.

Optagelserne til filmatiseringen af Jussi Adler Olsens prisbelønnede bestseller FLASKEPOST FRA P er i fuld gang. Det meste af castet har tidligere være offentliggjort, og i dag kan Zentropa fortælle, at psykologen Mona Karlsen, som har en nøglerolle i bøgerne, nu også bliver introduceret i filmuniverset og får en vigtig rolle i den nye film.

I bøgerne er Mona psykolog for Carl Mørck, og de to har også en romantisk relation. I filmen er Mona også psykolog og får tillige en rolle i opklaringen af forbrydelsen begået mod en række børn fra religiøse sekter over hele landet.

Det bliver skuespilleren Signe A. Mannov, som skal spille Mona overfor Nikolaj Lie Kaas’ Carl Mørck. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2007 og har siden medvirket i en lang række teaterforestillinger på bl.a. Odense Teater, Mungo Park, Baggård Teatret, Grønnegårds Teatret og Svalegangen samt haft roller i Krøniken på DR1, Maj og Charlie på TV3, Blekingegade på TV2 og filmen Alle for én.

Handlingen
Søskendeparret Samuel og Magdalena, som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark forsvinder pludseligt. Og på Københavns Politigård dukker en 8 år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab.

Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder hurtigt ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig. Mord som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet.  Tiden er knap og i jagten på at finde børnene før det er for sent, må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.

Nye og gamle navne
Tidligere har det været offentliggjort, at Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Johanne Louise Schmidt er tilbage i rollerne som henholdsvis Carl Mørck, Assad og Rose. Der er også gensyn med Søren Pilmark som Marcus Jacobsen, mens Jakob Oftebro (1864, Guldkysten) er ny i rollen som Pasgård.  Ny er også Pål Sverre Hagen (Thor Heyerdahl i den Oscar-nominerede biografsucces Kon-tiki) som den uhyggelige mand, der kalder sig Johannes, mens Lotte Andersen spiller hans intetanende kæreste Mia.