nfnyhet-morranochtobias-887x499

Morran och Tobias på bio den 26 oktober

09.05.2016

Inspelningen började den 23 mars och pågår till den 5 maj söder om Stockholm. I rollerna ser vi likt tidigare Johan Rheborg som Morran och Robert Gustafsson som Tobias. Regissör för filmen är Mats Lindberg som också är en av skaparna bakom serien. Morran och Tobias sändes som 16 webbavsnitt på SVT Flow hösten 2014 samt fyra halvtimmeslånga avsnitt på SVT under 2015. Programmet vann i kategorin "årets program" i Kristallen 2015, och nu är det slutligen dags för den älskade duon att gå upp på den stora vita duken.

- Den här filmen kommer bli något utöver det vanliga och vi är otroligt glada att kunna få ta Morran och Tobias till bioduken, säger Emma Nyberg, producent på Jarowskij.

Synopsis:

Efter en incident med en luftballongsbrännare råkar Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen.

Samtidigt som Morran ser chansen att ge henne och Tobias en möjlighet att starta om på nytt, så har Tobias mängder av kreativa idéer om hur han ska förbättra huset - med allt från högtryckstvätt till kulspruta. Men det är något med det nya hemmet som känns bekant, och genom en rad slumpartade händelser tvingas den skeva duon en gång för alla ta itu med det förflutna.

Morran och Tobias kommer ha biopremiär över hela landet den 26 oktober 2016.

Filmen produceras av Emma Nyberg och Niklas Jakobsson på Jarowskij och distribueras av Nordisk Film. I samproduktion med Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm, Sveriges Television, Suburbia AB, Plats tretton AB, RG produktion AB, med stöd från SFI.