klassefesten3

Nedtællingen er i gang: Første scene fra KLASSEFESTEN 3 – DÅBEN er klar!

21.06.2016

I dag offentliggøres også filmens teaserplakat, et nyt stillbillede og synopsis.   

Om præcis 107 dage er der danmarkspremiere på årets mest ventede danske komedie, KLASSEFESTEN 3 – DÅBEN. De to første film solgte mere end 1,1 mio. biografbilletter i alt, og nu er scenen sat til et nyt glædeligt gensyn med de tre bedste venner Andreas, Niels og Thomas i skikkelse af Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby.   


Intet er sluppet ud om filmen indtil nu, men i dag kan Nordisk Film løfte lidt af sløret for, hvad publikum kan glæde sig til. I dag lægges et klip fra filmen online, hvor fans kan glæde sig til at se Anders W. Berthelsen (Andreas) dele dobbeltseng med Nicolaj Kopernikus (Niels). Og det går ikke stille for sig. Se klip her


Filmens teaserplakat bliver også frigivet i dag, og den viser Niels, Andreas og Thomas på en venskabelig strandtur, ligesom det første offentliggjorte stillbillede fra filmen siden august viser de tre venner på vej til dåbsfest med den smukke Nina (Stephania Potalivo) og Andreas’ far Axel (Søren Thomsen) i rullestol.

Singlehøjskole, vandfødsel og sjatpisserri
Sidst, men ikke mindst, kan Nordisk Film præsentere filmens handling:

De tre venner Niels, Thomas og Andreas har hver især deres at se til, men specielt Andreas har det hårdt for tiden. Han er ikke kommet videre siden sin skilsmisse, men det er ekskonen Hanne så sandelig. Hun har fået en succesfuld ny kæreste og en skøn datter, og for at gøre det hele meget værre har parret oveni købet bedt Andreas være Gudfar. Han siger modstræbende ja og vil nu vise alle og enhver, at det går ham mindst lige så godt. Med kun fem dage til ceremonien beslutter Andreas, at han er nødt til at have en kæreste med – og hvilket sted er bedre egnet til at skaffe en kæreste end en singlehøjskole… Tag med Danmarks tre bedste venner på en hæsblæsende rejse gennem den danske sommer, hvor singlepiger, sjatpisseri og en voldsom vandfødsel blot er nogle af de forhindringer, der står i vejen for at nå den spektakulære dåbsfest.

Holdet bag filmen
KLASSEFESTEN 3 – DÅBEN instrueres af Birger Larsen, der tidligere bl.a. har instrueret DR’s succes-serie Forbrydelsen, BBC-serien Murder og spillefilmene Morderen Lyver, Den Som Dræber – Fortidens Skygge, Superbror og Lad Isbjørnene Danse. Manuskriptet er skrevet af Claudia Boderke og Lars Mering, der også stod bag manus til de to tidligere film i serien.

Filmen produceres af Nordisk Film Production ved makkerparret Tomas Radoor og René Ezra, der har leveret biograffilm som R, Klassefesten, Kapringen, Nordvest, Klassefesten 2 – Begravelsen og senest Al Medina, 9. April, Nøgle Hus Spejl og den Oscar-nominerede Krigen.

KLASSEFESTEN 3 - DÅBEN er støttet af Det Danske Filminstitut v. Markedsordningen med 6,5 mio. kr. og TV 2 Danmark. Filmen har et budget på 20,3 mio. kr. og distribueres af Nordisk Film Biografdistribution.

KLASSEFESTEN 3 - DÅBEN får dansk biografpremiere landet over torsdag den 6. oktober.