Nordens første «Young Adult» filmatisering

06.03.2015

Maria Bonnevie og Jacob Oftebro aktuelle i Nordens første «Young Adult» filmatisering, her er traileren på SKAMMERENS DATTER!

Det startet med en ung trollmann ved navn Harry og fortsatte med romantiske vampyrer. Vi har vært innom nifse labyrinter i Maze Runner og sett mer dystopiske fremtidsutsikter i Divergent. I dag heter dronningen av sjangeren Katniss Everdeen, og hun leder væpnet opprør mot tyrannene i The Hunger Games-serien. Felles for disse er at de har sitt utspring i den mest populære sjanger i både bok- og filmverdenen i dag, nemlig «Young Adult» - forkortet til YA. Nå kommer den første nordiske filmatiseringen av denne sjangeren – SKAMMERENS DATTER. Filmen har et formidabelt stjernelag både foran og bak kamera. Jakob Oftebro og Maria Bonnevie spiller to av de største rollene i filmen, og norske Storm Films AS er co-produsent.

Om filmen
Dina og hennes to søsken bor i en liten landsby med moren som er Skammer. Dina har arvet sin mors overnaturlige evner, som gjør at hun kan se alle menneskers løgner, dårlige samvittighet og ikke minst deres skyld. På denne måten kan hun få makt over dem. Selv om Dina gjerne skulle vært sine evner foruten, kommer de snart til nytte når hun plutselig- med livet som innsats vikles inn i et blodig oppgjør.

Historien skyter fart når den unge livsglade fyrstesønnen Nico (Jakob Oftebro), den rettmessige arving til fyrstedømmet Dunark, urettmessig anklages for å ha myrdet sin egen familie. Når Skammeren under falske forutsetninger lokkes til Dunark, for med sine evner å få Nico til at innrømme sin skyld, virvles Dina inn i maktkampen om først å redde sin mor og senere Nico ut av klørne på den onde Drakan og hans motbydelige glupske drager. Men det er ingen enkelt oppgave, for Drakan er som en av de eneste i deres verden immun overfor Skammerens evner.

Skammerens Datter tar oss med på et forrykende eventyr i en middelaldersk fantasiverden med drager og magi, konger og riddere, tyranni og mord…

- Skammerens datter er noe av det råeste som er laget for det nordiske publikum, med riddere, drager og mektig magi. Nå får Norden sin egen Ringenes Herre. Dette er eventyr for alle penga, sier Frederick Howard produsent i Storm Films AS.Skuespillere
Jakob Oftebro tok sin utdannelse på Statens Teaterhøgskole i Oslo og fortsatte sin utdannelse på Statens Teaterskole i Danmark. Han filmdebuterte i Petter Næss’ Bare Bea (2004) og har etter det hatt roller i filmsuksesser som Max Manus (2008) og Kon-Tiki (2012). Han har også medvirket i Varg Veum – Svarte får (2011), Reisen til julestjernen (2013), Tyskerungen (2013), tv-serien Broen 2 (2013), tv-serien Lilyhammer (2013), Lev Sterkt (2014), Kraftidioten (2013), Når dyrene drømmer (2014) og Ole Bornedals tv-serie 1864 (2014). Under Berlin filmfestival 2014 ble Jakob plukket ut som Shooting Star som en av ti lovende europeiske skuespillertalenter.

Maria Bonnevie (Skammeren, Melussina)Er utdannet fra Teaterhøgskolen i Stockholm i 1997 og har spilt flere roller både på Dramaten i Stockholm og Det Kongelige Teater. Hun filmdebuterte i Den hvite viking (1991) og har siden spilt i blant annet Telegrafisten (1992), Jerusalem (1996), Insomnia (1997), Den 13. Kriger (1999), Jeg er Dina (2002), Himmelfall (2002), I am David (2003), Reconstruction, Dag og natt (2004), Det som ingen vet (2008), Engelen (2009), tv-serien Harry & Charles (2009), Maskeblomstfamilien (2010), Uskyld (2012), Belle du Seigneur (2012) og En sjanse til (2014).

Andre medvirkende er blandt andre; Peter Plaugborg, Rebecca Emilie Sattrup, Søren Malling, Allan Hyde, Olaf Johannessen, Stina Ekblad og Roland Møller.