webpressbild4dx-1

Nordisk Film Bios första svenska biograf erbjuder banbrytande upplevelse för alla sinnen

10.10.2018

I början av december inviger Nordisk Film Bio sin första svenska och supermoderna biograf i Gränbystaden i Uppsala. Nordisk Film Bio sätter i och med detta en helt ny standard för bioupplevelsen. Biografen erbjuder maximal bekvämlighet och bästa ljud och bild, men till samma pris som ett normalt biobesök. Nordisk Film Bio blir även först i Sverige med det innovativa 4DX-konceptet där besökaren bland annat kan känna vind i håret, stänk av vatten samt stolar som skakar och hoppar. Med etableringen i Uppsala inleder Nordisk Film Bio sin expansion i Sverige.

Nordisk Film Bio slår upp portarna till sin första svenska biograf i Gränbystaden i början av december. Med fem toppmoderna salonger kommer Nordisk Film Bio att erbjuda ett stort utbud av kvalitetsfilmer och högsta bekvämlighet. I samtliga salonger finns stora fåtöljer i vilka besökaren kan luta sig tillbaka till nästan horisontellt läge och reglera fotstödet. Nordisk Film Bio erbjuder även innovativa ljud- och ljusanläggningar med Dolby Atmos-teknik, laserprojektorer och RealD 3D. Nordisk Film sätter därmed en helt ny standard på bioupplevelsen utan att det kostar mer än ett normalt biobesök. 

Nordisk Film blir samtidigt de första att lansera 4DX på den svenska marknaden. 4DX-konceptet är en innovativ teknik som gör besökaren till en del av filmens handling med hjälp av 19 olika effekter som vind, vatten, dimma, lukt, snö, såpbubblor, värmepust i ansiktet och kittel under fötterna. Med hjälp av ett hydrauliskt system rör sig stolarna i flera riktningar medan munstycken sprutar luft, vatten och doft. Tillsammans ger effekterna en mycket realistisk upplevelse av väderfenomen, rörelser och andra element i filmen. 

- Vi är glada över att äntligen öppna vår första biograf i Sverige och att kunna erbjuda svenska folket en bioupplevelse utöver det vanliga. Att vi samtidigt är de första på den svenska marknaden med 4DX-konceptet är vi mycket stolta över. Vi ser fram emot att fortsätta växa runtom i landet, säger Erik Kongsvik-Ibsen, COO Nordisk Film

Biografen i Gränbystaden är den första i en större etablering på den svenska marknaden. Under de kommande åren planerar Nordisk Film Bio att öppna biografer på fler platser i Sverige.

- Svensken går i genomsnitt på bio 1,6 gånger per år. Motsvarande siffra i Norge och Danmark är 2,4 gånger per år. Vårt mål är därmed att få fler svenskar att gå på bio oftare, och vi är övertygade om att vi kommer att lyckas. Biografen erbjuder underhållning och socialt umgänge för hela familjen – det är ett riktigt socialt medium, något som folk efterfrågar mer än någonsin.”, säger Jesper Danielsson, biografchef för Nordisk Film Bio i Uppsala. 

Biljetterna kommer att börja säljas i november på www.nfbio.se.

Om Nordisk Film Bio

Nordisk Film Bio ägs av Nordisk Film, vilka är en del av Danmarks största mediekoncern Egmont – en internationell mediekoncern med verksamheter i över 30 länder. Nordisk Film har varit en del av Danmarks filmhistoria i över 100 år och idag driver Nordisk Film Bio den största biografkedjan I Danmark och Norge med 43 biografer med totalt 220 salonger. Nordisk Film Bio har över 10 miljoner besökare årligen.