nf-20still-20billede

Nordisk Film er klar for prisfest.

14.12.2015

På torsdag rulles den røde løperen ut på Victoria kino, når Nordisk Film Fonden deler ut en talentpris i Norge.

For aller første gang deles Nordisk Film-prisen ut i Norge. Dette markeres med en storslagen prisfest på Victoria Kino i Oslo, torsdag 17. Desember. Bak prisen står Nordisk Film Fonden, som siden 1996 har delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

"Nordisk Film Fonden har vært forankret i Danmark, men nå har isbjørnen begynt å kikke mot Norge. Her har vi en fantastisk filmbransje i rivende utvikling. Det vil Nordisk Film og Nordisk Film Fonden gjerne være en del av – og jeg er stolt og glad for at vi nå har fått prisen til Norge," sier Jannicke Haugen, adm. Direktør for Nordisk Film Kino.

Nordisk Film-prisen i Norge er en talentpris på 100.000 NOK. Prisen skal deles ut til et norsk filmtalent bak kamera, som har utmerket seg spesielt i en av årets filmproduksjoner og som er med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk film.

Jannicke Haugen er juryleder for prisjuryen, som består av flere markante profiler fra den norske filmbransjen: Aage Aaberge, produsent for Nordisk film Production, filmregissør Nils Gaup, manusforfatter Lard Godmestad, skuespiller Pål Sverre Hagen og programdirektør i Nordisk Film Kino, Christin Berg.

"Jeg syns at det er veldig gledelig at Nordisk Film som en stor aktør på filmområdet i Norge vil bidra til å løfte frem et filmtalent og dermed sette fokus på arbeidet bak kamera," sier Aage Aaberge.

På torsdag avsløres det hvem som blir den første mottageren av Nordisk Film prisen i Norge. Nordisk Film Kino har invitert over 200 gjester til utdelingen som blir etterfulgt av en storslagen prisfest.

"Vi gleder oss veldig til å samle bransjen for å feire prisvinneren", sier Jannicke Haugen.