gruppebilde-nfp-norge

Nordisk Film i norsk offensiv

11.06.2015

Nordisk Film Production er klar til å styrke norsk film som er inne i en rivende utvikling. Flere store filmprosjekter er allerede i støpeskjeen.

Med Aage Aaberge, en av norsk films mest erfarne produsenter, foran, forsterker Nordisk Film sin posisjon i Norge. Nordisk Film, som blant annet står bak storfilmen "Kon-Tiki", er et av Nordens ledende filmselskaper og ser et stort utviklingspotensial i norsk film og tv-drama.

"Det skjer utrolig mange spennende ting i norsk film for tiden og ettersom Nordisk Film har ambisjoner ser vi det som helt naturlig at vi er en del av denne utviklingen," sier Henrik Zein, adm. direktør for Nordisk Film Production AS.

Foruten Aage Aaberge består holdet av produsentarne John Einar Hagen, Sigurd Mikal Karoliussen og Elisabeth Kvithyll. Herutover er Kristoffer Metcalfe tilknyttet som utviklingsprodusent, Live Bonnevie som utviklings- og produksjonskoordinator og Tove Mar som production controller.

"Vi ser mere og mere Scandinavia som én filmbransje med mange transnasjonal samarbeider og dermed større alternativer, men også større kompleksitet. Derfor er vi glade for at have sett det beste hold i Norge, der kan teame opp med vår kollegaer i Danmark og Sverige," sier Henrik Zein.

Nordisk Film Production har allerede en rekke filmer i støpeskjeen og arbeider bl.a. på flere store filmprosjekter samt komedier, ungdomsfilm, barnefilm og TV-serier.

"Det er ingen tvil om at filmmiljøet i Norge trenger et lokomotiv som Nordisk Film hvis vi skal sikre den kontinuitet og soliditet som kreves for å realisere fremtidens filmprosjekter," sier Aage Aaberge.

Aage Aaberge (60) er en merittert norsk filmprodusent som har jobbet i filmbransjen i over 30 år. I tillegg til vel 50 kort- og dokumentarfilmer har Aaberge produsert/co-produsert over 30 spillefilmer. I 2003 ble Aaberge ansatt som leder for filmavdelingen i Nordisk Film i Norge og har siden vært knyttet til selskapet bl.a. som produsent for spillefilmen "Kon-Tiki" i 2012.

Sigurd Mikal Karoliussen (46) er utdannet filmprodusent fra Den Norske Filmskolen og har over 20 års erfaring innen film & tv produksjon. Fra 2000 jobbet han innen produksjonsledelse og lansering på over 15 filmer, før han i 2007 begynte som rådgiver med ansvar for spillefilm og TV-serier ved Nordisk Film & TV Fond. I 2012 produserte han "Reisen til Julestjernen". Sigurd Mikal jobber til daglig som produsent i Nordisk Film Production AS.

John Einar Hagen (37) har mastergrad i medievitenskap ved Universitetet i Oslo og bachelor i pedagogikk/lærerutdanning med fordypning i film fra Høgskolen i Oslo. Han var med å starte opp det etablerte filmnettmagasinet Montages.no i 2009. Fra 2007 til 2011 jobbet han som produksjonsleder og produsent for reklamefilm i selskapet Pravda. Han har vært engasjert som produksjonsrådgiver og fagkonsulent i Viken Filmsenter siden 2012. John Einar jobber til daglig som produsent i Nordisk Film Production AS.

Live Bonnevie (44) er utdannet ved Norges Markedshøyskole og Høyskolen i Telemark (Forfatterstudiet). Hun startet sin karriere i film- og tv-bransjen i NRK Drama i 1998 og har siden 1999 jobbet med manusutvikling i produksjonsselskapene Yellow Cottage og Neofilm. I 2010 debuterte hun som romanforfatter og ble nominert til Kulturrådets debutantpris for romanen "Hestenes klan". I 2013 vant hun Amanda som debuterende produsent på "Pelle Politibil på sporet" i 2013. Live jobber til daglig som utviklings- og produksjonskoordinator i Nordisk Film Production AS.

Elisabeth Kvithyll (29) er utdannet filmprodusent på WA Screen Academy og Den norske Filmskolen. Hennes eksamensfilm, "Å vokte fjellet", vant Amanda og Gullstolen, og ble nominert til Student Oscar for beste kortfilm 2012. Elisabeth jobber til daglig som filmprodusent i Nordisk Film Productions AS.

Kristoffer Metcalfe (37) er utdannet regissør fra Den norske filmskolen. Han har arbeidet med TV-regi og dokumentarfilm og debuterte som manusforfatter og spillefilmregissør med ungdomsfilmen "Amors Baller" i 2011. Kristoffer har skrevet flere spillefilmmanus, utviklet TV-seriekonsepter og fungert som dramaturg i Moskus Film AS. Kristoffer er tilknyttet Nordisk Film Production AS som utviklingsprodusent.

Tove Mar (54) har arbeidet med økonomistyring og prosjektbokholderi i den norske filmbransjen i 30 år. I 2000 var hun med på oppstarten av produksjonsselskapet Maipo, der hun i dag er en av fire eiere. Tove er tilknyttet Nordisk Film Production AS som production controller.