petbe-20160210-1922-008web

Nordisk Film med ny storfilm

05.02.2016

Nordisk Film Production er tildelt 15 millioner kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt (NFI) for å produsere en kommende storfilm om krigshelten Jan Baalsrud.

I registolen sitter Harald Zwart.

"Etter at vi har arbeidet med dette prosjektet i mer enn ti år er det deilig å endelig få det realisert", sier regissør Harald Zwart.

Den 12. mann forteller historien om Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig, og skal i all hovedsak spilles inn i Troms, der den virkelige historien fant sted.

"Vi har jobbet med produksjonen lenge og har hatt stor tro på den fremtidige filmen hele veien. Troen blir ikke mindre etter tildelingen fra NFI og det faktum at vi har fått på plass et meget erfarent team der flere besitter kompetanse i verdensklasse", sier produsent Aage Aaberge, som også sto bak den Oscar-nominerte storfilmen Kon-Tiki.

Nordisk Film Production stakk av med brorparten av potten for markedsbasert støtte fra Norsk Film Institutt under siste tildelingsrunde, og det kommer godt med for en film med et totalbudsjett på 64 millioner kroner.

"Med dagens teknologi, samt tilgang til et mye bredere og rikere kildemateriale enn tidligere, har vi alle forutsetninger for å levere en utrolig sterk historie som virkelig er verdt å fortelle. Det er bare å glede seg", avslutter produsenten.

Om prosjektet
Den 12. mann forteller historien om motstandsmannen Jan Baalsruds flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Tolv motstandsmenn gikk ombord i en fiskeskøyte på Shetland, og krysset Nordsjøen for å utføre sabotasjeaksjoner mot den tyske okkupasjonsmakten. De ble forrådt av en norsk nazist og elleve av motstandsmennene ble fanget og drept. Bare den tolvte mannen – Jan Baalsrud – slapp unna.

Produksjonsselskap: Nordisk Film Production AS
Produsent: Aage Aaberge
Regissør: Harald Zwart
Executive producers: Henrik Zein & Lone Korslund
Totalbudsjett for prosjektet: 64.000.000 kroner
Internationalt salg: TrustNordisk www.trustnordisk.com