nf-prisen

Nordisk Film Norge lanserer ny filmpris

07.07.2015

Et norsk filmtalent skal hedres med en nyetablert pris fra Nordisk Film, som er på 100 000 kroner.

En erfaren jury deler ut prisen, som skal være med på å fremme norsk film.
Nordisk Film-prisen, som blir den norske filmbransjes største talentpris, er på 100 000 kroner og deles ut for første gang 17. desember av en jury bestående av en rekke markante personer fra den norske filmbransje. Prisen deles ut til et innovativt talent bak kamera, som hever kvaliteten og er med på å videreutvikle norsk film.
 
”Vi elsker film og vil gjerne være med på å løfte norsk kultur og bygge norsk film frem. Jeg er glad for, at vi nå kan hedre de kreative kreftene bak kamera, som det ellers sjeldent er fokus på, men som er helt avgjørende for suksess. Prisen viser, at Nordisk Film som et av Nordens førende filmselskaper, støtter opp om talentutviklingen i Norge,” sier juryleder for Nordisk Film-prisen, Jannicke Haugen.
 
«I den forbindelse er jeg stolt over å ha med meg følgende jury:
Den erfarne produsenten Aage Aaberge fra Nordisk Film Produksjon, som bl.a. har produsert storfilmen ”Kon-Tiki”, regissøren Nils Gaup, som snart er aktuell med ”Birkebeinerne”, manusforfatteren Lars Gudmestad, som bl.a. har skrevet manuset til ”Hodejegerne” og ”Fatso”, skuespilleren Pål Sverre Hagen, kjent fra bl.a. ”Kon-Tiki” og ”Kraftidioten”, samt programdirektør Christin Berg fra Nordisk Film Kino”.