k-c3-a6mpep-c3-a6re-web

Nordisk Film og Zentropa stærkt repræsenteret ved årets ROBERT-nomineringer

10.01.2018

Både Phillip Einstein Lipskis Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære og Christian Tafdrups En frygtelig kvinde er nomineret til årets danske spillefilm ved dette års Robert Prisen.  

Robert Prisen uddeles for 34. gang søndag d. 4. februar 2018, hvor Danmarks Film Akademi hædrer de ypperligste præstationer for året 2017.

Nordisk Film er repræsenteret i en stor del af kategorierne ved nomineringerne til dette års Robert Prisen. Blandt andet med to film i kapløbet om at blive årets danske spillefilm: En frygtelig kvinde og Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære, som er den første animationsfilm i 11 år, som er nomineret i denne kategori.

Christian Tafdrups En frygtelig kvinde er nomineret i 6 kategorier, blandt andre er Amanda Collin nomineret i årets kvindelige hovedrolle, og Christian Tafdrup er nomineret til årets instruktør. 

Nordisk Films delejede selskab Zentropa er ligeledes repræsenteret i en række kategorier, med blandt andet Peter Schønau Fogs Du Forsvinder, hvor Trine Dyrholm er nomineret til årets kvindelige hovedrolle og Nikolaj Lie Kaas er nomineret til årets mandlige hovedrolle. Danica Curcic med sin hovedrolle i Darling er ligeledes nomineret til årets kvindelige hovedrolle.

Nordisk Film Distribution har også været inde over en del af de nominerede film, som Christian Dyekjærs Fantasten, hvor Dejan Cukic er nomineret i bedste mandlige hovedrolle og Mikkel Serups Den Bedste Mand, hvor Lene Maria Christensen er nomineret til årets kvindelige hovedrolle.

Nordisk Film Spring er nomineret i kategorien årets korte tv-serie med Joe Tech, som har kørt på DR3, produceret af Lina Flint og instrueret af Thomas Daneskov.

Endelige har Nordisk Film Shortcut lavet visuelle effekter til Max Kestners sci-fi film QEDA, som er nomineret i 11 kategorier heriblandt årets visuelle effekter. 

Du kan se alle ROBERT-nomineringerne her.