nordisk-20film-20prisen-202019

Nordisk Film Prisen 2019

11.01.2019

I kveld ble produksjonsdesigner Jørgen Stangebye Larsen tildelt Nordisk Films talentpris for sin innsats på Skjelvet.

Stangebye Larsen har tidligere bidratt på filmer som Oslo 31. augustBlindUskyldKraftidioten og Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. Han er også produksjonsdesigner på Ut å stjæle hester, som denne uken ble tatt ut til hovedkonkurransen i Berlin.

Prisen på 100 000 kroner ble delt ut under en markering i Oslo.

Målet med prisen er å hedre en innovativ filmarbeider som har bidratt til å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på filmarbeidere i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener. Det er fjerde gang Nordisk Film deler ut prisen. 

«Årets vinner av Nordisk Film-prisen evner å jobbe med både svært lavmælte relasjonsdrama og store spektakulære filmer, alt utført med den største presisjon og med en overbevisende teft for hver enkelt films karakter og stil. Vi tør hevde at prisvinneren har mye av æren for filmenes totale suksess, gode kritikker og er avgjørende for at filmen skal stråle på det store lerretet. Uten denne teften for detaljer og respekt for filmens personlighet, vil en films troverdighet fort falle til jorden. Jørgen Stangebye Larsen representerer absolutt øverste nivå innenfor sin profesjon og får prisen for sin innsats i Skjelvet, men også for sitt arbeid over tid», sa juryleder og kinodirektør i Nordisk Film Kino, Jannicke Haugen.

Øvrige jury besto av: Skuespiller Rolf Kristian Larsen, regissør Grethe Bøe, filmprodusent Martin Sundland, manusforfatter Lars Gudmestad, samt Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film Kino.