sveinung-20iii

Nordisk Film Production får ny sjef

17.01.2018

Sveinung Golimo blir ny sjef for Nordisk Film Production AS og vil bli en viktig del av selskapets fremtidige satsning på norske film- og tv-prosjekter, samt prosjekter med internasjonalt potensial.

Nordisk Film har ansatt Sveinung Golimo som ny sjef for selskapets film- og tv-produksjon i Norge. Han avløser nåværende sjef, Aage Aaberge, som etter eget ønske fortsetter som produsent.

Sveinung Golimo er en sentral og meget erfaren profil i norsk filmbransje. De siste fire årene har han vært ansatt som avdelingsdirektør for utvikling og produksjon ved Norsk filminstitutt. Golimo har mer enn 20 års erfaring fra film- og tv-bransjen bak seg, primært som produsent i Filmkameratene. Her sto han blant annet bak ti spillefilmer og tre tv-serier, deriblant"Max Manus" (2008), som er den mest sette norske filmen i nyere tid,"Trolljegeren" (2010), som ble en stor internasjonal suksess, samt tv-serien"Kampen om tungtvannet" (2015), som hadde rekordoppslutning da den ble sendt på NRK. I perioden 2006-2012 var Sveinung Golimo dessuten styreleder for Produsentforeningen.

Nordisk Film Production står bak flere norske filmsuksesser, deriblant "Kon-Tiki" og "Den 12. mann", og ansettelsen av Golimo er et ledd i selskapets strategi om å bli den ledende filmprodusenten i Norden.

- Jeg er meget glad for at Sveinung Golimo har sagt ja til å bli ny sjef for Nordisk Film Production i Norge. Han har et enormt nettverk og en unik kjennskap til den norske filmbransjen, samtidig som han tilfører et solid internasjonalt perspektiv. Med sin omfattende erfaring og behagelige lederstil er jeg overbevist om at han ikke bare vil bli et verdifullt tilskudd til vårt norske produksjonsselskap, men også en viktig aktør med tanke på å styrke det skandinaviske samarbeidet. Samtidig får Aage Aaberge nå mulighet til å dedikere seg 100% til nye film- og tv-prosjekter, sier Henrik Zein, direktør for Nordisk Film Production.

Sveinung Golimo tiltrer stillingen som sjef for Nordisk Film Production Norge til høsten og ser frem til nye utfordringer.

- Det skjer mye spennende i den norske film og tv-bransjen for tiden, der vi etterhvert har mange talenter som har markert seg internasjonalt og mange nye talenter på vei opp. Jeg gleder meg til å jobbe med den kompetanse og de ressurser som finnes i Nordisk Film og til å utvikle spennende nye film og tv-prosjekter både for et norsk og et internasjonalt publikum, sier Sveinung Golimo.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Henrik Zein, tlf. +45 23330390, henrik.zein@nordiskfilm.com

Sveinung Golimo, tlf +47 90606165, svgolimo@me.com