aageaaberge

Nordisk Film satser i Norge

20.03.2015

Med en erfaren produsent om bord er Nordisk Film klar til å styrke norsk film som er inne i en rivende utvikling.

Med en av norsk films mest erfarne produsenter, Aage Aaberge, forsterker Nordisk Film sin posisjon i Norge.

Nordisk Film, som blant annet står bak storfilmen Kon-Tiki, er et av Nordens ledende filmselskaper og de ser et stort utviklingspotensial i norsk film og tv-drama.

"Det skjer utrolig mange spennende ting i norsk film for tiden og ettersom Nordisk Film har ambisjoner ser vi det som helt naturlig at vi er en del av denne utviklingen", sier Henrik Zein, adm. direktør for Nordisk Film Production AS.

Aage Aaberge har mer enn 30 års erfaring fra norsk filmbransje. Han produserte bl.a. "Kon-Tiki" for Nordisk Film og har de siste årene også hatt suksess med filmene om "Pelle Politibil", som har mottatt Amanda-pris og er solgt til mer enn 20 land. Aage Aaberge drev inntil nylig filmselskapet Neofilm, men har valgt å fusjonere med Nordisk Film Production, der han vil fortsette som produsent fremover.

"Det er ingen tvil om at filmmiljøet i Norge trenger et lokomotiv som Nordisk Film hvis vi skal sikre den kontinuitet og soliditet som kreves for å realisere fremtidens filmprosjekter," sier Aage Aaberge.

Nordisk Film og Aage Aaberge har allerede flere filmer i støpeskjeen, bl.a. en film om krigslegenden Jan Baalsrud i regi av Harald Zwart og en film om Edvard Munch i regi av Erik Poppe.

"I disse dager avventer vi filmmeldingen fra kulturministeren. Her forventer vi først og fremst flere viktige avklaringer, men jeg tillater meg å være optimistisk på bransjens vegne", sier produsent Aage Aaberge.