awesomeness

Nordisk Film satser på innhold til unge og inngår samarbeid med Awesomeness

22.06.2017

Som et ledd i en strategisk satsning på innhold rettet mot ungdom, har Nordisk Film inngått en samarbeidsavtale med Awesomeness, den raskest voksende merkevaren innenfor underholdning til den såkalte generasjon Z. Nordisk Film skal gjennom denne avtalen bringe populære serier som Freakish, Guidance og You’ve Been t@gged til det nordiske markedet.

Nordisk Film har inngått en samarbeidsavtale med Awesomeness, som er ledende innenfor underholdning og serier for unge. Nordisk Film skal stå for distribusjonen av alle serier fra AwesomenessTV i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Samtidig vil Nordisk Film og Awesomeness gjennom samarbeidet utforske nye strategiske muligheter.

AwesomenessTV produserer innhold til Gernerasjon Z, dvs unge som er født rundt årtusenskiftet, og er hjemsted for en rekke førende YouTubere som Miranda Sings, Meg Deangelis, Tyler Oakley og Niki and Gabi, alle har mer enn 20 millioner views i de nordiske landene. AwesomenessTV står også bak populære serier som FreakishGuidanceYou’ve Beent@gged og mange fler.

“Vi er veldig glade for å inngå samarbeid med Nordisk Film, slik at vi kan fortsette med å levere innhold til den globale generasjon Z. Vi vil jobbe tett sammen med Nordisk Film for å utforske ytterligere strategiske muligheter i Norden,” siger Rebecca Glashow, Head of Worldwide Distribution for Awesomeness.

“Awesomeness er den raskest voksende merkevaren innenfor underholdning til Generasjon Z, og vi er veldig glade for denne avtalen som tar oss inn i et nytt område med direkte kontakt med millioner av unge mediebrukere. Awesomeness produserer innhold som har stor interesse for både teleselskaper, streaming-kanaler og broadcastere, og vi ser et stort marked i de nordiske landene” sier Kenneth Wiberg, direktør for Nordisk Film Distribusjon.

Om Awesomeness

Awesomeness er et ledende multiplattforms medieselskap, som definerer fremtiden innenfor underholdning. Awesomeness står blandt andet bak AwesomenessTV, en ledende destinasjon for originalt TV-innhold målrettet det globale Generasjon Z-publikum, Awesomeness Films, DreamWorksTV og Awestruck. Blant investorene i Awesomeness er Comcast, Verizon og Hearst.