web-20drive-20studios

Nordisk Film satser på korte videoformater og køber sig ind i Danmarks første Digital Studio

11.05.2017

For et år siden grundlagde de erfarne tv-folk Keld Reinicke, Sigurd Bæk Jensen og Taus Abildgaard det fremadstormende Drive Studios, der har specialiseret sig i strategisk planlægning, produktion samt distribution af digital videoindhold. Nu bliver Nordisk Film medejer af Drive Studios.

På bare ét år har Drive Studios etableret en stærk position inden for produktion af korte videoformater direkte til streamingtjenester og online-platforme. Nu får selskabet en erfaren medejer i form af Nordisk Film, der køber sig ind i Drive Studios for en betydelig minoritetsandel. 

Investeringen er et led i en ny strategisk satsning for Egmont-ejede Nordisk Film på produktion af korte videoformater – såkaldt short form content. Disse formater er efterspurgt af såvel nye som etablerede streamingtjenester og tv-udbydere, der ønsker eksklusivt lokalt indhold, samt af virksomheder, som vil engagere deres kunder direkte gennem nye former for kvalitetsindhold.

Drive Studios er grundlagt i maj 2016 af de tre erfarne tv-folk Keld Reinicke, der er bestyrelsesformand, Sigurd Bæk Jensen, der er adm. direktør, og Taus Abildgaard, der er kreativ direktør. Ledelsen tæller desuden Head of TV, Kasper Fredshavn, og produktionschef, Kasper Verner.

Drive Studios arbejder direkte sammen med Facebook, som de hjælper med at producere indhold, der skal få det sociale medie til at stå stærkere globalt på video. Drive Studios har også specialiseret sig i at etablere digitale nichekanaler og står blandt andet bag det kommende livsstilunivers Chri Chri TV samt  producerer og arbejder strategisk for det internationale site Tattoodo. Desuden tæller kundelisten store brands som Carlsberg, Euroman, Syd-Energi, YouSee og flere er på vej. Drive Studios har ligeledes produceret tv og forsøger at tilgå dette marked med et digitalt udgangspunkt. Senest har Drive Studios produceret Zulu Awards til TV 2 Zulu, men har også en række tv-broadcastere som kunder på det digitale område.

“I Nordisk Film har vi lang tradition for at producere og distribuere film og tv-serier, og vi har stærke samarbejder med både tv-stationer og streaming-tjenester i hele Norden. Vi mærker en stærk efterspørgsel efter digitalt distribueret indhold, som er målrettet unge, og som har lavere produktionsomkostninger end traditionelt tv-indhold. Derfor satser vi nu på at opbygge kompetencer inden for produktion og distribution af korte videoformater, og i Drive Studios har vi fundet den perfekte partner. Drive Studios er blandt de bedste inden for deres felt, og de har et stort vækstpotentiale,” siger Rikke Crosby, der er direktør for strategi og forretningsudvikling i Nordisk Film.

“Vi ønskede at lave et nyt selskab, hvor vi kunne skabe det indhold, vi havde lyst til uafhængigt af form, genre eller platform. På den måde kan vi hjælpe både tv-stationer, brands og kendte, så vi sammen bliver klogere på den nye verden af digitalt videoindhold. Vi kan mærke, at vores tv-erfaring med konceptgreb og storytelling er lige præcis det, som rigtig mange søger, så det er en enorm styrke for os i dette nye game. Vi har travlt, men vi skal vokse på en fornuftigt og klog måde både herhjemme ogi udlandet, og det glæder vi os meget til, at Nordisk Film skal hjælpe os med.” siger Sigurd Bæk Jensen, der er adm. direktør for Drive Studios.

Rikke Crosby og direktør for Nordisk Film Distribution, Kenneth Wiberg, indtræder begge i bestyrelsen for Drive Studios.