img-2568

Nordisk Film sikret seg rettighetene til «Isen»

07.05.2019

Nordisk Film har sikret seg rettighetene til John Kåre Raakes bestselger «Isen» og planlegger en bredt anlagt, internasjonal TV-serie med Roar Uthaug som regissør.

John Kåre Raake, best kjent som en av manusforfatterne bak storfilmene «Bølgen» og «Skjelvet», brakdebuterte som bokforfatter med den arktiske thrilleren «Isen», som gjorde seg bemerket under bokmessen i Frankfurt, der hele åtte tyske forlag kjempet om rettighetene og budene endte på et sjusifret beløp. Roar Uthaug har tidligere jobbet med Raake på storfilmen «Bølgen» og han har senere også gjort suksess i Hollywood med filmen «Tomb Raider».

– Vi er veldig glade for at John Kåre Raake vil jobbe med oss i å gjøre denne romanen til en stor, internasjonal serie.  Boken har allerede skapt interesse utenfor Norges grenser og vi forventer at serien vil gjøre det samme, sier Sveinung Golimo direktør i Nordisk Film Production.

– Med kapasiteter som John Kåre Raake og regissør Roar Uthaug på laget, tror vi dette kan bli noe virkelig stort. Hos Nordisk Film ønsker vi å jobbe med de største talentene i Norden, noe vi til fulle får mulighet til på dette prosjektet, sier produsent John Einar Hagen.

John Kåre Raake ser frem til å samarbeide med Nordisk Film. – Jeg hadde mange tilbud, fra inn - og utland, men Nordisk Film overbeviste meg i kraft av stor bredde, og dyktige mennesker i både Norge og Skandinavia som har lang erfaring innen film - og TV-serier. John Einar og Sveinung er også usedvanlig hyggelige folk å samarbeide med, sier Raake. - Jeg gleder meg også veldig til å jobbe med Roar Uthaug igjen. Hans evne til å skape spenning kombinert med min heltinne, Anna Aune, tror jeg kan bli enestående bra. 

Roar Uthaug ser også frem til å fortsette samarbeidet med Raake. – Det er ekstremt takknemlige kontraster i boken. Mellom den mørke og kalde settingen på Nordpolen og tilbakeblikkene til det støvete, golde og varme Syria. Jeg ser for meg at det kan bli en storslått visuelt spennende TV-serie. I tillegg skal det bli utrolig spennende å bli med på Anna Aunes reise. Hun er en kompleks kvinnelig helt som jeg føler vi ikke har sett på norsk film eller TV før, sier Uthaug.

Synopsis

Tidligere spesialsoldat Anna Aune har flyktet fra alt og alle, og isolert seg sammen med forskeren Daniel Zachariassen på en luftputebåt nær Nordpolen. De skal dokumentere klimaendringenes ødeleggelser mens de lar seg drive med isen gjennom polarvinteren.

På de dødes dag, allehelgensaften, lyser en nødrakett plutselig opp den nattsvarte himmelen, rett over den kinesiske forskningsbasen få kilometer unna. Anna og Daniel er de eneste som er nær nok til å hjelpe. Men er nødsignalet et rop om hjelp eller en advarsel?

Da de når fram til den kinesiske leiren, møtes de av et marerittaktig syn. I basens laboratorium finner de forskerne fastfryst i bevegelsen og dekket av is. Det ser ut som en tragisk ulykke, men det kommer snart frem at de er drept … og at morderen befinner seg i nærheten. Samtidig blåser det opp til en rasende polarstorm. Kuldas dødelige herjinger og morderens iskalde spill gjør redningsaksjonen til en kamp for å overleve.

Spørsmål kan rettes til: Sveinung Golimo / 906 06 165 / sveinung.golimo@nordiskfilm.com