den-20tid

Nordisk Film topper Bodil-nomineringer

11.01.2019

I alt 22 Bodil-nomineringer til film fra Nordisk Film-koncernen er det blevet til. "Den tid på året" og "Ditte Louise" er topscorere.

Paprika Steens "Den tid på året" og Niclas Bendixens "Ditte & Louise", der begge er produceret af Nordisk Film, topper dette års nomineringer til den Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen. De to film har hver fået seks nomineringer, blandt andet i kategorien Bedste danske film. 

I denne kategori finder vi også en tredje film, der er produceret af Nordisk Film, nemlig Gustav Möllers "Den skyldige", som ialt kan notere sig for tre Bodil-nomineringer. 

Bille Augusts "Lykke-Per" (Nordisk Film Production) og Lars von Triers "The House that Jack Built" (Zentropa) har fået hver én nominering. 

Ser man på film, som Nordisk Film distribuerer, kan der lægges yderligere fem Bodil-nomineringer til - to til Anders Matthesens "Ternet Ninja", én til Ole Bornedals "Så længe jeg lever", én til Guillerme del Toros "The Shape of Water" og én til Martin McDonaghs "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". 

Samlet set kan Nordisk Film-koncernen således indkassere 22 Bodil-nomineringer. 

Det er foreningen Danske Filmkritikere, som uddeler Bodilprisen, og det sker ved et stort gallashow i København, lørdag den 2. marts. 

Listen med samtlige Bodil-nomineringer kan ses her: http://www.bodilprisen.dk/2019/01/11/bodilprisen-2019-nominerede/