Nordisk Films talentpris 2016

13.01.2017

Nordisk Film inviterte til talentpris og bransjefest på Vika Kino. Her er årets vinnere!

For andre gang deler Nordisk Film ut en talentpris i Norge. Årets pris går til manusforfatter Anders Fagerholt og regissør og manusforfatter Halkawt Mustafa, for manuset til filmen El Clásico.

Med denne prisen ønsker juryen å trekke frem innovative filmarbeidere som med sitt talent har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på folk i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener.

Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.  

Anders Fagerholt og Halkawt Mustafa fikk overrakt prisen, som foruten heder og ære består av 100.000 kroner, ved en prisfest torsdag 12. januar på Vika kino i Oslo. 

El Clásico utfordrer oss på hva som er en norsk film. Den utfordrer på en original, rørende og morsom måte hvordan maskulinitet defineres. Men den utfordrer oss som driver med film og publikum på en enda viktigere måte: På hvem som kan være hovedkarakterer i en film, i en tid der alt blir mer og mer strømlinjeformet, kommersielt og glattpolert.

Prisvinnernes arbeid med denne historien viser også hvor fruktbart et samarbeid mellom folk med forskjellig bakgrunn kan være. Det er slikt som skaper unike uttrykk og unike historier - og det er en inspirasjon for alle oss som jobber med film.

Juryen håper at denne prisen er med på å hjelpe årets vinnere til å fortsette å inspirere oss i fremtida, sier manusforfatter Lars Gudmestad, som overrakte prisen. 

Fjorårets vinner var fotograf Anna Myking.