2003724-emsho-still-2-dan-print

Nu har en miljon biobesökare sett En man som heter Ove på bio!

20.01.2016

En man som heter Ove fortsätter locka storpublik till biograferna, och nu har miljongränsen passerats.

En man som heter Ove fortsätter locka storpublik till biograferna, och nu har miljongränsen passerats.

Det den miljone besökaren, Elisabet Lantz inte visste var att Rolf Lassgård personligen dyka upp innan visningen för att gratulera och ge en symbolisk vinst beståendes av biocheckar, blommor och en signerad affisch.

- Jag är överväldigad. Särskilt glad för att publiken älskar att se filmen på bio i hela landet! Jag är även glad för att så många delar historien och filmens budskap", säger Hannes Holm.

Förra veckan fick filmen även sex stycken Guldbaggenomineringar (bästa film, bästa manlig huvudroll, bästa kvinnlig biroll, bästa foto, bästa smink, bästa visuella effekter) samt har chans att vinna Publikens pris.

- Att göra 1 miljon biobesök och dessutom peta ner Star Wars från första platsen är nåt man varken kan planera för eller drömma om. Man blir mållös faktiskt, säger Annica Bellander som producerat filmen tillsammans med Nicklas Wikström Nicastro.

EN MAN SOM HETER OVE är producerad av Tre Vänner och distribueras av Nordisk Film, och i samproduktion med Film Väst, Nordisk Film, SVT, Nordsvensk Filmunderhållning, Fantefilm och med stöd från Svenska Filminstitutet, Norska Filminstitutet och Nordisk Film & TV fond.