asger-20flygare-20bech-thomsen-web

Ny direktør for Nordisk Film Biografer

14.08.2017

Efter 16 år i spidsen for Danmarks største biografkæde skal John A. Tønnes være adm. direktør i Lagkagehuset A/S i Danmark. Ny mand i front for Nordisk Film Biografer bliver Asger Flygare Bech-Thomsen, der i øjeblikket er COO for Nordisk Film Biografer. 

Nordisk Film Biografer får ny adm. direktør. Det bliver selskabets nuværende COO, Asger Flygare Bech-Thomsen, som per 1. september overtager direktørposten efter John A. Tønnes, der skal være adm. direktør for Lagkagehuset A/S i Danmark.

Asger Flygare Bech-Thomsen (53) har været i Nordisk Film siden 2008, først som udviklingsdirektør og siden 2013 som COO i Nordisk Film Biografer. Han har derfor et indgående kendskab til alle dele af Nordisk Film. Biografforretningen har de seneste år oplevet stor vækst med mange nye biografer og opkøb i Danmark og særligt i Norge.  

“Under John A. Tønnes’ mangeårige kompetente ledelse har vores biografforretning udviklet sig helt ekstraordinært til i dag at være Nordisk Films største forretning med mange spændende forgreninger og en ambitiøs vækststrategi foran sig. Jeg er derfor ærgerlig over, at John forlader Nordisk Film. Det glæder mig dog at kunne udnævne Asger Flygare Bech-Thomsen som ny adm. direktør for Nordisk Film Biografer. Asger har succesfuldt udfyldt rollen som COO, hvorfor det kun er naturligt, at han nu påtager sig det fulde ansvar,” siger Allan Mathson Hansen, koncerndirektør i Nordisk Film. 

Fra good to great

Nordisk Film Biografer driver den største biografkæde i Danmark og Norge med i alt 43 biografer. Tidligere på året blev det annonceret, at man også planlægger at rykke ind på det svenske marked. Nordisk Film Biografer ejer desuden biografreklame-selskaber i Norge og Danmark – herunder Dansk Reklame Film som har præsteret markant vækst – og står bag Airmagine, der tilbyder verdens første digitale reklameløsning til lufthavne. 

”John efterlader Nordisk Film Biografer i fantastisk god form, så vores opgave bliver at gå fra good to great. Vi fortsætter vores vækst og ekspansion, og vi er interesserede i at åbne flere nye biografer. Vores 4dx-koncept i Oslo og vores nye luksuskoncept SUPREME i Lyngby er blevet markante successer, så vi vil blive ved med at udvikle biografoplevelsen og skabe nye tilbud til filmelskere i Skandinavien,” siger Asger Flygare Bech-Thomsen. 

Fantastisk arbejdsplads

John A. Tønnes blev ansat i mediekoncernen Egmont, som ejer Nordisk Film, i 1993. Han kom til Nordisk Film Biografer i 1998 og har siden 2001 været adm. direktør. 

”Jeg har haft mange gode år i Egmont og Nordisk Film. Vi har en fantastisk arbejdsplads med gode værdier, gode produkter og passionerede kolleger. Det bliver det svært at sige farvel til, men efter snart 20 år med biografrelateret forretning har jeg fået en mulighed for at prøve kræfter med en ny type virksomhed, hvor værdierne, produkterne og passionen også er i højsædet. Det har jeg ikke kunnet sige nej til, og jeg er derfor særdeles glad for, at Asger har  sagt ja til at tage bolden videre ” siger John. A. Tønnes.

Med udnævnelsen af Asger Flygare Bech-Thomsen efterlades en ledig stilling som COO i Nordisk Film Biografer, der forventes besat snarest muligt.

Profil: Asger Flygare Bech-Thomsen

Født 1964 (53 år) og uddannet skibsingeniør

• Har arbejdet seks år i den maritime industri bl.a. på Burmeister & Wain Skibsværft. Her efter fulgte seks år som konsulent og partner i hhv. Sant+Bendix og Valtech. 

• 2002-2008: Adm. direktør for Arnold Busck.

• 2008-2013: Udviklingsdirektør i Nordisk Film.

• 2013-2017: COO i Nordisk Film Biografer.

• 2017-: Adm. direktør for Nordisk Film Biografer

• Gift med Christina Lemonius og har tre børn i alderen 12, 16 og 18. 

• Gennemførte i 2014 som den første i Norden “4 Deserts Grand Slam” – fire gange 250 kilometer ”Ultra Trail Stage Races” i Jordan, Gobi-ørkenen, Atacama-ørkenen og Antarktis inden for et kalenderår.