Frank og Capser Ny Klovn film

Ny KLOVN-film bliver den sidste!

12.08.2019

KLOVN THE FINAL afslutter Casper Christensen og Frank Hvams KLOVN-trilogi ti år efter premieren på den første film. Et kapitel i dansk film nærmer sig sin afslutning. Nutmeg Movies og Nordisk Film Distribution kan i dag offentliggøre den tredje KLOVN-film, som samtidig bliver den sidste.

Efter KLOVN THE MOVIE (2010) og KLOVN FOREVER (2015) kommer KLOVN THE FINAL til at lukke og slukke for Casper Christensen og Franks Hvam filmtrilogi, der alene med de to første film solgte over 1,3 mio. biografbilletter. Casper og Frank har fra starten tænkt KLOVN-filmene som en taburet med tre ben: Fortællingen om den moderne mand og de tre vigtigste ting i hans liv: Faderskab, venskab og ægteskab. De tre temaer har fået hver sin KLOVN-film. I KLOVN THE MOVIE handlede det om Franks kamp for at blive far. I KLOVN FOREVER handlede det om venskabet med Casper. Og i KLOVN THE FINAL handler det om kærligheden.
 
KLOVN THE FINAL går i optagelser i morgen og får premiere op til vinterferien, helt præcist torsdag d. 30. januar 2020.

Vil sætte punktum med et brag

Casper og Frank udtaler: ”En tredje og sidste film er en sjov og naturlig måde for os at afslutte det fantastiske filmeventyr, der begyndte med KLOVN THE MOVIE for snart et helt årti siden. Vi vil gerne sætte et punktum med et brag, og vi glæder os til at komme i gang med optagelserne. Forhåbentlig bliver det lige så sjovt for publikum som vi tror det bliver for os.”
 
KLOVN THE FINAL bliver en sidste tåkrummende pinagtig og vanvittig KLOVN-rejse på det store lærred. Hvor den tredje film helt konkret bærer Casper og Frank hen, forbliver en hemmelighed lidt endnu. Men det kan dog afsløres, at handlingen tager sit afsæt i, at Frank runder de 50 og får mulighed for at kigge på sit eget liv ude fra. … Alt er på spil. 

Mikkel Nørgaard vender hjem fra LA for at instruere

Efter et flerårigt eksil i Los Angeles, hvor han har arbejdet på forskellige amerikanske tv-serier vender Mikkel Nørgaard hjem til Danmark for at instruere KLOVN THE FINAL. Han har også instrueret de to første film og de seks første sæsoner af tv-serien. Nu får han selv mulighed for at sætte punktum for én af de mest populære danske filmserier i nyere tid.
 
Frank Hvam og Casper Christensen har selv skrevet filmens manuskript, og filmen produceres af Nutmeg Movies v/ Barbara Crone og Jesper Zartov. Sidstnævnte producerede også KLOVN FOREVER og syvende sæson af KLOVN. KLOVN THE FINAL er støttet af Det Danske Filminstitut v/ Markedsordningen, TV 2 Danmark og Nordisk Film.
 
Foruden Casper og Frank er der naturligvis gensyn med Mia Lyhne og en række gengangere fra de tidligere film og tv-serien.
 
KLOVN THE FINAL distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution.

Foto: Thomas Sjørup