borgvsmcenroe

Ny storfilm om Björn Borg och John McEnroe

16.05.2016

Det slog gnistor när de möttes på tennisplanen, och nu kommer det slå gnistor i den kommande filmen om tennislegendarerna Björn Borg och John McEnroe. I rollistan hittar vi bland andra Hollywoodstjärnorna Shia LaBeouf och Stellan Skarsgård. Filmen är skriven av journalisten och manusförfattaren Ronnie Sandahl, och regisseras av danska Janus Metz.

Nu kommer historien om de två största tennisstjärnorna någonsin till den stora vita duken. Filmen ”Borg/McEnroe” som blev offentliggjord under filmfestivalen i Cannes, handlar om Björn Borg och hans största rival den unga amerikanen John McEnroe. Det är en berättelse två unga män som snabbt blev legendarer inom deras sport, och om det pris de måste betala för sin framgång.

Det blir Guldbaggevinnande Sverrir Gudnason (Monica Z) som spelar Björn Borg, medan Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf (Transformers) spelar den hetlevrade McEnroe. Stellan Skarsgård spelar Borgs legendariska tränare – ”Labbe”.

För manus står Ronnie Sandahl som tidigare har skrivit och regisserat den hyllade filmen Svenskjävel (2013). Regissör är danske Janus Metz som har regisserat dokumentären Armadillo (2010). ”Borg/McEnroe är en otroligt stark historia som gräver i två extremt dynamiska personer som är i en stor och tumultartad period i livet” säger Janus Metz. Inspelningen av filmen börjar i höst, och kommer bland annat att spelas in i världsmetropoler som London, Monaco och New York. Premiären är satt till hösten 2017.

Borg/McEnroe produceras av SF Studios tillsammans med Nordisk Film, Film Väst, Sveriges Television, Yellow Film & TV med stöd från Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond och MEDIA.

”För Nordisk Film är det här ett drömprojekt att samproducera och distribuera. Vi är övertygade om att Borg/McEnroe har alla element som behövs för att bli en publiksuccé i hela Norden,” Säger Lone Korslund, samproducent på Nordisk Film.

”Det är ett enormt ambitiöst filmprojekt och att internationella stjärnor som Shia LaBeouf och Stellan Skarsgård är med i filmen tillsammans med Sverrir Gudnason är helt fantastiskt,” säger filmens producenter, Jon Nohrstedt och Fredrik Wikström Nicastro.

För ytterligare information, kontakta:

Dante Stjernberg dante.stjernberg@nordiskfilm.com, +46708639423

Pia Norström pia.norstrom@nordiskfilm.com, +46706397272