2003745-bamse-still-bamsehaxansdotterpressbild007-swe-print

Nytt bioäventyr med 50 årsjubilerande Bamse – premiär på juldagen!

05.12.2016

2014 gjorde ”Bamse och tjuvstaden” succé med 330 000 besök på bio, och på juldagen 2016 – 50 års jubileumsåret för Bamse - är det återigen dags för världens starkaste och snällaste björn att gå upp på vita duken med BAMSE OCH HÄXANS DOTTER. Denna gång ansluter sig Jonas Karlsson till ensemblen, som tidigare består av bland andra Peter Haber (Bamse) och Morgan Alling (Lille Skutt). Jonas Karlsson gör rösten som Krösus Sork. 

Jonas Karlsson har medverkat i en rad långfilmer – Livet är en schlagerHans och hennesDetaljerMiffo, Offside och Cockpit för att nämna några. Han har även ingått i en rad teateruppsättningar, har bland annat gjort Hamlet inför dansk publik, och tillhör Dramatens fasta ensemble.

 - Det var väldigt roligt att få ge röst åt Krösus Sork, en drömroll helt enkelt. Att också få arbeta tillsammans med Maria Blom, som gjorde röstregin, och att tillsammans med henne få hitta fram till hur Krösus skulle låta var spännande. Vi hade väldigt kul tillsammans vilket jag också hoppas kommer att höras på slutresultatet, säger Jonas Karlsson.  

Bamse och häxans dotter finner Krösus Sork guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus - men för att göra det måste man vara sams. Bamse och Häxans dotter är en äventyrsfilm för barn om hur viktigt det är att hjälpa varandra. 

I filmen möter vi också Nalle-Maja vars röst görs av Tea Stjärne och en helt ny karaktär - Lova, häxans dotter - som får röst av Laura Jonstoij Berg.

Som röster till övriga roller hör vi: Peter Haber (Bamse), Morgan Alling (Lille Skutt), Steve Kratz (Skalman), Ingela Olsson (Hatiora) samt Tomas Bolme (berättarröst) mfl.

Regissör är Christian Ryltenius (Bamse och tjuvstaden) och för röstregin står Maria Blom (Masjävlar), med manus skrivet av Ida Kjellin och Sofie Forsman (Piratskattens hemlighet).

Bamse och häxans dotter produceras av Jon Nohrstedt på SF Studios, i samproduktion med Nordisk Film, Sveriges Television, Film i Väst, Sluggerfilm och Bamse Förlaget. Med automatstöd från Svenska Filminstitutet.

Bamse och häxans dotter distribueras av Nordisk Film och har biopremiär över hela landet den 25 december.

För bilder och övrigt pressmaterial, vänligen besök nfdfilm.se
Användarnamn: nordisk
Lösenord: press