Jomfruer fra rummet

Offentliggørelse: Ny dansk ungdomskomedie sætter fokus på kærlighed og sex i gymnasiet

13.10.2021

Som en af de første film i nyt komedieinitiativ, udsendt af Det Danske Filminstitut, står en flok unge nye skuespillere klar til at indtage dansk film med ungdomskomedien JOMFRUER FRA RUMMET. Med talentet Albert Rosin Harson i hovedrollen, byder JOMFRUER FRA RUMMET på et hold af dugfriske talenter foran kameraet. Filmen har forventet biografpremiere i efteråret 2022.

Nordisk Film Production og Nordisk Film Distribution kan i dag offentliggøre den originale danske ungdomskomedie JOMFRUER FRA RUMMET, der instrueres af den spillefilmsdebuterende Peter Molde-Amelung efter manuskript af Thomas Glud. Filmen er en hylende morsom, genkendelig og fantasifuld ungdomskomedie, der kredser om sex og kærlighed blandt unge gymnasieelever.  

JOMFRUER FRA RUMMET er en af de første film, der udkommer efter at have modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts komedieinitiativ, der har fokus på originale komedier til unge. Filmen produceres af Nordisk Film Production ved producerne Trin Hjortkjær Thomsen, Katrine Brygmann Salomon og Laura Frederikke Kragholm. Optagelserne startede den 4. oktober, og filmen forventes at få biografpremiere over hele landet i efteråret 2022.

Filmens instruktør Peter Molde-Amelung er begejstret for at være i gang med optagelserne. Han udtaler: ”JOMFRUER FRA RUMMET handler om venskab, om at finde sin plads i verden og om det første knald – vigtige ingredienser i et hvert liv og helt klart værd at grine af. Komediens styrke er, at vi kan grine af de ting i livet, der er akavede og smertefulde. Og på den måde blive klogere på os selv og livet. JOMFRUER FRA RUMMET er en kæmpe fest af den slags, man ikke vil hjem fra. Jeg føler mig vanvittigt heldigt at få lov til at instruere et stærkt og talentfuldt cast med både unge og erfarne skuespillere - og en håndfuld gamle aliens.”

Handlingen 
Gymnasietiden er ved at være ovre for den generte Gustav og hans bedste ven Buller. De to outsidere tænker på sex – og taler hele tiden om det. Drengenes liv ændres totalt, da et rumvæsen i skikkelse af en ung flot fyr ved navn Allan pludselig dumper ned fra himlen og flytter ind hos Gustav. Uden at kende til Allans plan om at overtage jorden ved at forplante sig med flest mulige, danner Gustav og Buller et særligt venskab med ham. Det går dog tids nok op for Gustav, Buller og Allan, at sex handler om meget mere end forplantning, og dén sandhed ændrer deres verden for altid. 

Dugfriske talenter foran kameraet
Nordisk Film Production og Peter Molde-Amelung har til JOMFRUER FRA RUMMET fundet en flok helt nye skuespiltalenter. I hovedrollen som den generte outsider Gustav ses Albert Rosin Harson, der fik sit gennembrud i TV2-julekalenderne Tinkas Juleeventyr og Tinka og Kongespillet, og som sidste år dansede på hele Danmarks dansegulv i Vild med Dans.  

Milo Campanale, Tobias Maj Stelzner, Frederikke Sofie Faber og Zelma Lewerissa står i JOMFRUER FRA RUMMET for første gang foran kameraet i en spillefilm. Som Gustavs bedste ven Buller ses Milo Campanale, der tidligere har haft roller i tv-serierne Stikker, Mit 50/50 Liv og snart er aktuel i Nisser på Netflix. Model og influencer Zelma Lewerissa skal prøve kræfter med skuespillet som drømmepigen Barbara, og de dugfriske skuespillere Tobias Maj Stelzner og Frederikke Sofie Faber får i rollerne som rumvæsenet, forklædt som henholdsvis Allan i en toptrænet mandekrop, og som Fantasy forklædt i en velformet kvindekrop, deres debut på det store lærred.

Rundt om Albert Rosin Harson, Milo Campanale, Tobias Maj Stelzner, Frederikke Sofie Faber og Zelma Lewerissa kan publikum også glæde sig til at stifte bekendtskab med Peder Pedersen og Julie Agnete Vang som Gustavs pinlige forældre samt Lars Hjortshøj, Jesper Ole Feit, Helle Dolleris og Pernille Højmark i øvrige roller. 

Holdet bag JOMFRUER I RUMMET
Med JOMFRUER FRA RUMMET instruerer Peter Molde-Amelung sin første spillefilm efter, at han tidligere har instrueret tv-serier som TV2s Blå Bog for Evigt og TV2 Zulus SJIT Happens, hvoraf sidstnævnte er skabt og skrevet af filmens erfarne manuskriptforfatter Thomas. Nicolai Lok Hansen er filmens fotograf, og Trine Padmo Olsen er production designer. 

JOMFRUER FRA RUMMET er støttet af Det Danske Filminstitut v/ børn og unge konsulent Lotte Svendsen, og filmen distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.