DRUK

Optagelserne til Zentropa og Thomas Vinterbergs DRUK er i gang igen!

12.06.2019

Efter en pause er Zentropa igen i gang med optagelserne til Thomas Vinterbergs kommende danske film DRUK. I dag kan Zentropa med nogle ugers forsinkelse fortælle om filmen og offentliggøre castet.

DRUK er et dansk drama skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm. Optagelserne finder sted i København, Nordsjælland og Västra Gotäland i Sverige. Filmen får forventet biografpremiere 27. august næste år.

Mads Mikkelsen tilbage i dansk film

Mads Mikkelsen vender tilbage til dansk film efter en række store internationale roller. Han spiller hovedrollen som gymnasielæreren Martin, og i de øvrige tre store bærende roller ses Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang som Martins venner og kolleger. 

I rollen som Mads Mikkelsens kone finder vi den svensk-norske stjerne Maria Bonnevie, mens Helene Reingaard Neumann spiller Magnus Millangs kone Amalie. Som rektor på det gymnasium, hvor en stor del af filmen udspilles har Susse Wold sin første filmrolle siden sin Bodil- og Robert-belønnede indsats i Jagten

Handlingen

Der findes en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. At alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen, problemerne synes mindre og kreativiteten stiger. Vi kender det godt; efter de første glas vin løfter samtalen sig, mulighederne åbner sig. Martin er gymnasielærer. Han føler sig gammel og træt.  Hans elever og deres forældre ønsker ham opsagt for at øge deres gennemsnit. Opmuntret af teorien kaster Martin og hans tre kolleger sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen. Hvis Churchill vandt Anden Verdenskrig i en tæt tåge af spiritus, hvad kan de stærke dråber så ikke gøre for dem og deres elever?

Resultatet er positivt i starten. Martins klasse hører efter på en anden måde nu, og projektet opløftes til en reel akademisk undersøgelse med indsamling af resultater. Langsomt, men sikkert får alkoholen de fire venner og deres omgivelser til at løsne op. Både undervisningen og resultaterne hæver sig, og de begynder for alvor at mærke livet. I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle, og af sporet for andre. Det bliver tydeligere og tydeligere, at alkoholen kan skabe store resultater i verdenshistorien, men alt vovemod har konsekvenser.

DRUK er et morsomt, rørende og tankevækkende drama om venskab, frihed  – og alkohol.

Selskaberne bag filmen

DRUK er produceret af Zentropa Entertainments3 v/ producere Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing og co-produceres med Film i Väst, Zentropa Sweden, Topkapi Films og Zentropa Netherlands. Den er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 DANMARK, Eurimages, the Netherlands Film Fund, Svenska Filminstitutet, the Netherlands Film Production Incentive og the Media Programme of the European Union.

DRUK distribueres i Danmark og resten af Norden af Nordisk Film Distribution og sælges internationalt v/ TrustNordisk.