paprika-web

Paprika Steen på vej med ny film

20.06.2017

Det er ti år siden, Paprika Steen sidst stod bag kameraet som instruktør. Nu er den prisbelønnede skuespiller sammen med Nordisk Film Production på vej med ny film om julen i en sammenbragt familie.

Et drama med komiske overtoner. Sådan betegner Paprika Steen selv sin kommende film “Med hensyn til Julen…”, som skildrer julen i en sammenbragt familie med tre søskende, ægtefæller, børn, mormødre og hunde.

“Det kan vel bedst betegnes som en dramatisk familiekomedie. Det er historien om det store svigt i det lille svigt. Og en skildring af den dobbeltmoral, der hersker i julen. Alt skal ligne noget fra gamle dage og være så øko-agtigt, men i det brune papir med sejlgarn omkring ligger en iPhone,” siger Paprika Steen, der selv spiller rollen som værtinde.

Paprika Steen fik sin instruktørdebut med dramaet Lad de små børn… fra 2007, mens hun tre år senere instruerede den romantiske komedie Til døden os skiller. 

Paprika Steens nye film har manuskript af den Reumert-vindende dramatiker Jakob Weis, som blandt meget andet har skrevet forestillingen Toves værelse, som Paprika Steen i rollen som Tove Ditlevsen høstede store roser for.

Optagelserne begynder til november på Fyn og er støttet af DFIs Markedsordning, TV 2 samt FilmFyn m.fl.

Det er Nordisk Film Production med producer Mikael Rieks i spidsen, der producerer “Med hensyn til Julen…” Og han ser frem til at præsentere en historie om jul i familiens skød, som for de fleste er meget genkendelig.

“Næste jul tager vi til Thailand! Sådan tror jeg, at mange af os har det efter endnu en juleaften med børn, forældre, bedsteforældre, eks’er, bonusbørn og diverse svigerfamilier. Vi beslutter, at det gør vi aldrig igen – i hvert fald ikke før til næste år. Når man fortæller om det her filmprojekt, går der ikke mange sekunder, før folk begynder at dele ud af deres egne absurde juleaftenshistorier,” siger Mikael Rieks og fortæller samtidig, at sløret vil blive løftet for et meget stærkt cast efter sommerferien.

Filmen forventes at få biografpremiere ultimo 2018.