lykkeper-credit-rolfkonow-web

Publikum valfarter til Bille Augusts LYKKE-PER

03.09.2018

52.000 billetter inkl. snigpremierebilletter blev der solgt i premiereweekenden. Filmen sætter rekord.

Nordisk Film og TV 2 Danmarks med spænding ventede storfilm LYKKE-PER af Bille August, som fik danmarkspremiere over hele landet i torsdags, har taget danskerne med storm. Hvis man på forhånd tvivlede på om et dansk biografpublikum overhovedet var interesseret i en filmatisering af Henrik Pontoppidans 120 år gamle klassiker af same navn, tog man fejl. 

LYKKE-PER er kommet flyvende fra start i biograferne, hvor den i premiereweekenden har solgt 52.408 billetter inkl. snigpremierebilletter (47.821 billetter i weekenden). Med en varighed på godt 2 timer og 40 minutter tegner LYKKE-PER sig dermed for den bedste premiereweekend nogensinde for en dansk helaftensfilm.

Det resultat er Nordisk Film særdeles glad for. Direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honore, udtaler: “Det er fantastisk at se, at danskerne har taget imod LYKKE-PER med åbne arme. Et storslået periodedrama i helaftensformat er bestemt ikke hverdagskost i dansk film, og det giver ikke nødvendigvis sig selv, at danskerne var med på den. Men det er de i den grad. Over 50.000 solgte billetter på premiereweekenden er et virkelig flot resultat og giver virkelig anledning til optimisme for filmens videre liv i de danske biografer. Når vi så samtidig ved, at filmen falder i publikums smag, giver det en styrket tro på, at LYKKE-PER kan blive en stor succes.”  

LYKKE-PER fik premiere i hele 121 danske biografer i torsdag og distribueres af Nordisk Film Distribution.