en-man-som-heter-ove-foto-johanbergmark

Rolf Lassgård är Ove i filmatiseringen EN MAN SOM HETER OVE

10.11.2014

Nu är det klart att det är Rolf Lassgård som ska spela huvudrollen Ove i Hannes Holms filmatisering av den bästsäljande succéromanen EN MAN SOM HETER OVE.

Rolf Lassgård är en av Sveriges mest älskade och hyllade skådespelare och är flerfaldigt Guldbaggenominerad och belönad. Vi har sett honom i filmer som ”Jägarna”, ”Jägarna 2”, ”Efter bröllopet”, ”Den man älskar”, ”Det enda rationella”, samt i TV-serier som ”En pilgrims död” och ”Den fördömde”. Rolf har även gjort succé på scenen, bl a i rollen som mamman Edna Turnblad i musikalen ”Hairspray”. Just nu är han aktuell på Dramatens uppsättning av ”Utvandrarna”.

Filmen EN MAN SOM HETER OVE kommer att spelas in i Trollhättan med omnejd under våren 2015 med planerad biopremiär juldagen 2015.

Hannes Holm skriver manus och ska regissera filmen EN MAN SOM HETER OVE. Han har en lång meritlista inom svensk film och tv. Med långfilmssuccéer som banbrytande ”Adam och Eva”, ”En på miljonen”, ”Klassfesten”, filmerna om ”Sune” och ”Himlen är oskyldigt blå” har Hannes Holm blivit en av Sveriges mest färgstarka och folkkära regissörer.

- Rolf Lassgård är en av de svenska skådespelare som äger hela det breda registret som krävs för att kunna uttolka Oves värld. Drastisk humor varvas med djupaste sorg i denna varma berättelse om kärlek, storhet och mänskliga tillkortakommanden. Jag har även beundrat Rolf på avstånd i flera år och ser med glädje fram mot ett spännande och förhoppningsvis utvecklande samarbete. Det kommer kort sagt bli skitkul!, säger Hannes Holm

Fredrik Backmans bästsäljande succéroman ”En man som heter Ove” (Bokförlaget Forum/Agent Partners in stories) har hittills sålts i närmare 700 000 exemplar i Sverige. Det gör boken till Sveriges mest sålda under 2013. Den har även utkommit i ett antal länder som Norge, Danmark, Finland, Island, Holland, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och USA. Den är såld till ett 30-tal territorier.