askeladden-20ii

Se traileren til Askeladden - I Dovregubbens hall

10.07.2017

For aller første gang får vi se Askeladden og hans eventyrlige univers i en helaftens live-action spillefilm. 

Askeladden – I Dovregubbens hall er et helt nyskrevet eventyr for dagens kinopublikum, der vi får møte kjente og kjære skikkelser fra Asbjørnsen og Moes samlinger; Nøkken, Stubbekjerringa, Huldra og selveste Dovregubben, for å nevne noen.

 

Se traileren her!

 

Regissør Mikkel Brænne Sandemose gleder seg til Kinosalene kan fylles opp fra 29. september. - Endelig kan jeg vise en raus smakebit fra dette fantastiske eventyret jeg har arbeidet med de siste årene. Filmen er snart helt ferdig og jeg gleder meg virkelig til å vise publikum hvilken storslagen og humoristisk kinofilm vi har laget om vår kjære folkehelt Espen Askeladd. Filmen er et spennende og fantasifylt familieeventyr, inspirert av blant andre Asbjørnsen & Moe, Theodor Kittelsen og Edvard Grieg. Med så mange klassiske inspirasjonskilder har det virkelig vært en morsom og eventyrlig vei frem til ferdig film, sier Sandemose.

 

I filmens roller finner vi blant annet Thorbjørn Harr (Vikings), Allan Hyde (True Blood), Synnøve Macody Lund (Hodejegerne), Mads Sjøgård Pettersen (Nobel), Gisken Armand (Gilberts grusomme hevn), Gard B. Eidsvold (Doktor Proktors tidsbadekar) og Vebjørn Enger (Kompani Orheim) som selveste Askeladden.

 

Om filmen

Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

 

Bak kamera

Bak kamera finner vi regissør Mikkel Brænne Sandemose, som sist gjorde suksess med filmen Gåten Ragnarok - sett av over 250.000 på norske kinoer. Resten av laget består av manusforfatterne Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger, samt produsent Åshild Ramborg og Synnøve Hørsdal fra Maipo Film.


Film Fakta

Tittel: Askeladden- I Dovregubbens hall

Regi: Mikkel Brænne Sandemose

Produsent: Åshild Ramborg og Synnøve Hørsdal

Manus: Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger

Premiere: 29. september

Produksjonsselskap: Maipo Film

Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS