ternet-ninja-web

Sneak Peek fra Anders Matthesens animationsfilm TERNET NINJA

24.09.2018

Den 25. december rammer Anders Matthesens kommende animationsfilm TERNET NINJA biografer over hele landet. Anders Matthesen og folkene bag er fortsat i fuld gang med at færdiggøre TERNET NINJA og kan i dag offentliggøre et allerførste Sneak Peek. Det er en scene fra filmen, hvor drengen Aske forsøger at få mere at vide om, hvem den lille ternede ninja er.

TERNET NINJA er filmatiseringen af Anders Matthesens børnebogsdebut, bestselleren ”Ternet Ninja”, som i 2016 fik både flotte anmeldelser, solgte over 20.000 eksemplarer og blev belønnet med både Blixen Prisen for Bedste Lydbog og en Orla-pris.

Anders Matthesen er om nogen det kreative omdrejningspunkt i TERNET NINJA, hvor han både har skrevet manuskriptet og sangene, instruerer (sammen med Thorbjørn Christoffersen, som har co-instrueret ”Terkel i Knibe”) og lægger stemmer til de fleste karakterer.

Handlingen

Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specialklassen, som forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den er blevet til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand. Den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu er i et øjebliks uopmærksomhed kommet til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø. Og som straf for denne brøde er Quang blevet tæsket ihjel af den kyniske Phillip Eberfrø. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden. Og nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag. Ternet Ninja vinder Askes tillid og hjælper ham med effektivt at få styr på alle sine problemer. Aske afgiver forinden et højtideligt løfte om at gengælde tjenesten og hjælpe Ternet Ninja med sin mission (uden dog at ane hvad missionen går ud på). Et løfte som Ternet Ninja har i sinde at holde Aske fast på…

Holdet bag filmen

TERNET NINJA produceres af Trine Heidegaard (som også var producer på ”Terkel i Knibe”) og Anders Mastrup og er en co-produktion mellem A. Film Production A/S, Sudoko ApS og Pop Up Production. Filmen er et samarbejde med DR, har fået støtte af Det Danske Filminstitut og distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.