danmarks-s-c3-98nner-foto-henrik-ohsten

Spillefilmsdebutant bag ny dansk politisk thriller

16.04.2018

DANMARKS SØNNER distribueres af Nordisk FIlm Distribution og er instrueret og skrevet af Ulaa Salim og har bl.a. Zaki Youssef, Mohammed Ismail Mohammed og Rasmus Bjerg i de bærende roller.

Hyæne Film kan i dag løfte sløret for sin første spillefilm: Den politiske thriller DANMARKS SØNNER, instrueret og skrevet af den debuterende spillefilmsinstruktør Ulaa Salim og produceret af Daniel Mühlendorph. De to dimitterede sammen fra Den Danske Filmskole sidste sommer og har siden stiftet Hyæne Film, hvor de har igangsat flere spillefilm. DANMARKS SØNNER er gået i optagelse i København, og den får biografpremiere d. 28. marts næste år.

Handlingen

Vi nærmer os årsdagen for et stort bombeangreb i København. Den yderste højrefløj er blevet dominerende. Radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Det næste folketingsvalg står for døren, og den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten. Den 19- årige Zakaria bevæger sig langsomt, men sikkert ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Malik, der kæmper sine egne kampe og bærer på en livsfarlig hemmelighed. Mens der tælles ned til det vigtigste valg i Danmark i nyere tid, tvinges Zakaria og Malik frem mod en afgørende beslutning, der vil få konsekvenser for alle… 

DANMARKS SØNNER er en nervepirrende, politisk thriller, der trækker tråde fra gadernes baggårde til gangene på Christiansborg. Det er en fortælling om håb og afmagt i et moderne samfund og sætter spørgsmålstegn ved de fjendebilleder, der skabes i frygtens navn. På begge sider. Med København som arena udspilles en gladiatorkamp på liv og død, der for altid vil udviske grænserne mellem godt og ondt, ret og uret, retfærdighed og afstumpethed.

Uprøvet stortalent og rutinerede skuespillere side om side

I den ene bærende hovedrolle som Zakaria er der skuespillerdebut til det helt unge stortalent Mohammed Ismail Mohammed. I den anden store rolle som Malik ses multitalentet Zaki Youssef, og som Martin Nordahl kan publikum opleve Rasmus Bjerg. I øvrige roller medvirker medvirker bl.a. Olaf Johannessen, Imad Abul-Foul, Morten Holst, Özlem Saglanmak, m.fl.

Holdet bag filmen

DANMARKS SØNNER er Ulaa Salims første spillefilm – både som instruktør og manuskriptforfatter. Han blev uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole sidste år med den anmelderroste afgangsfilm Fædreland. Tidligere har han deltaget på forskellige danske og udenlandske filmfestivaler med kortfilm som Exil, Vore Fædres Sønner og Det Rene Hjerte.  Ulaa Salim har været Robert-nomineret flere gange og vundet adskillige priser, senest for Bedste Kortfilm på Dubai International Filmfestival.

DANMARKS SØNNER er produceret af Daniel Mühlendorph, der også blev færdig fra Den Dansk Filmskole sidste år – som producer. Han har produceret bl.a. Fædreland, Exil, Maja og De frie og har desuden fungeret som henholdsvis lineproducer og producerassistent på flere danske spillefilm.

Øvrige nøglefunktioner er besat af bl.a. Eddie Klint som fotograf, Silje Dammen som production designer, Rune Kristiansen som tonemester og Jenna A. Mangulad som klipper.

DANMARKS SØNNER er støttet af Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen. Filmen distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.