jack-web

Spritnye karakterposters til Triers THE HOUSE THAT JACK BUILT offentliggøres i dag!

26.09.2018

Zentropas og Lars von Triers længeventede spillefilm THE HOUSE THAT JACK BUILT har i aften danmarkspremiere, når CPH PIX slår dørene op til Danmarks største spillefilmsfestival med THE HOUSE THAT JACK BUILT som årets spektakulære åbningsfilm.

I anledning af danmarkspremieren offentliggør Zentropa i dag splinternye karakterposters af Trier og det stjernebesatte cast, portrætteret i kropumulige stillinger. Her ses den amerikanske stjerne Matt Dillon, der besidder hovedrollen som seriemorderen Jack og den mystiske Verge, som spilles af schweiziske Bruno Ganz i alternative skrædderstillinger. Ligeledes ses de fire uheldige kvinder, Jack møder på sin vej, spillet af Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Siobhan Fallon Hogan og Riley Keough, bundet med reb i opsigtsvækkende positioner.
THE HOUSE THAT JACK BUILT får landsdækkende biografpremiere den 29. november 2018.

Karakterposterne er konceptueret af The Einstein Couple, som også stod bag de iøjnefaldende ”orgasme-posters” til Triers forrige film Nymphomaniac. Om de nye karakterposters til The House That Jack Built siger de:

”Lars film er aldrig ”det forventelige”. Så kan plakaterne heller ikke være det. Derfor har vi forsøgt at lave en kampagne, der fungerer som en art 0. akt ved at være sin egen, dog med stærke bånd til filmens tema. Inspireret af Jacks sofistikerede ophøjelse af mord, valgte vi derfor at portrættere filmens karakterer som en slags skulpturelle byggeklodser i Jacks evige søgen efter det perfekte stykke arbejde.”

Filmens handling
THE HOUSE THAT JACK BUILT følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Stærkt internationalt cast
Zentropa har sikret sig et stærkt internationalt cast med skuespillere fra begge sider af Atlanterhavet i de bærende roller. Hovedrollen som seriemorderen Jack spilles af den amerikanske stjerne Matt Dillon. Overfor Matt Dillon som Jack indtager schweizisk Bruno Ganz rollen som den mystiske Verge, der udforsker og udfordrer Jacks tanker og handlinger gennem en tilbagevendende dialog. Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl og Riley Keough spiller de uheldige kvinder, der møder Jack undervejs.

Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan og Sofie Gråbøl har alle tidligere arbejdet med Lars von Trier, mens Riley Keough er på sin første Trier-produktion til dato. Thurman var den markante Mrs. H i Nymphomaniac (2013), Siobhan Fallon Hogan medvirkede i Triers anmelderroste og prisvindende Dancer in the Dark (2000) og Dogville (2003), og Sofie Gråbøl spillede med i Direktøren for det hele (2006). På rollelisten findes også Marijana Jankovic, Emil Tholstrup, Edward Speleers, Mathias Hjelm og Jack McKenzie.

THE HOUSE THAT JACK BUILT distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution. Filmens internationale salg varetages af TrustNordisk.