Meter I sekundet
Martin Dam Kristensen

Stjerner på plakaten i Hella Joofs filmatisering af METER I SEKUNDET

23.03.2022

Sofie Torp og Thomas Hwan spiller hovedrollerne som Marie og Rasmus, mens andre centrale roller spilles af bl.a. Lotte Andersen, Bodil Jørgensen, Maria Rossing, 
Johanne Louise Schmidt, Bjarne Henriksen og Christian Tafdrup m.fl.

Nordisk Film Production kan i dag offentliggøre stjernebesætningen i Hella Joofs med spænding ventede filmatisering af bestselleren og modtageren af De Gyldne Laurbær, METER I SEKUNDET. Stine Pilgaards prisbelønnede roman blev en sensation, da den udkom i maj 2020 og har til dato solgt over 150.000 eksemplarer. I denne uge er optagelserne gået i gang on location i Velling ved Ringkøbing i Vestjylland, og i dag løftes sløret for, hvem der skal spille tilflytteren Marie, kæresten Ramus, forstanderinden på højskolen, Maj-Britt, kørelæreren Mona og alle de andre elskelige karakterer fra Velling.

Sofie Torp i altdominerende hovedrolle

I den store hovedrolle som Marie, der ufrivilligt flytter med kæresten Rasmus til Vestjyllands Højskole og bliver lokal brevkasseredaktør, kan publikum glæde sig til at møde Sofie Torp. Hun fik sit gennembrud som søsteren i Niels Arden Oplevs drama Ser du månen Daniel fra 2019, og siden har hun også medvirket i bl.a. julekalenderen Julefeber på DR1, som Rose i Afdeling Q-filmen Marco Effekten og snart også i Anders W. Berthelsens romantiske komedie Lykkelige Omstændigheder. Dem der har hørt METER I SEKUNDET som lydbog vil måske kunne huske, at det faktisk er Sofie Torp, der har indtalt den. Og nu får biografgængere mulighed for at opleve ”hele” Sofie Torp. 

I rollen som hendes tålmodige kæreste Rasmus bliver det Thomas Hwan, der står over for Sofie Torp. Han spillede efterforskeren Alf Ryberg i alle tre sæsoner af Bedrag på DR1 og har også haft markante roller i den Robert-belønnede biografsucces Hvor kragerne vender og tv-serier som Kastanjemanden, Limboland og Fantomforhold.

I andre centrale roller ses bl.a. Lotte Andersen som højskolens forstanderinde, Bodil Jørgensen som dagplejemoren Maj-Britt, Bjarne Henriksen som Maj-Britts mand Bent, Maria Rossing som økolæreren Tone, Johannne Louise Schmidt som kørelæreren Mona, Rikke Bilde som keramiklæreren Githa, Christian Tafdrup som Sebastian samt Malaika Berenth Mosendane, Arian Kashef, Jakob Garde, Nina Terese Rask, Aya Grann og Lasse Dein som nogle af eleverne på højskolen.  I forvejen er det offentliggjort, at Anders Agger skal spille sig selv.  

Handlingen

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lidt modvilligt – tager fra København til Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået en stilling på Vestjyllands Højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der gang på gang beviser overfor sig selv og de lokale, at hun ikke passer ind med sine fritsvævende associationer. Men langsomt begynder hun at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske er et sted for hende – og at hun selv via den brevkasse, som hun skriver, har noget at tilbyde det lille samfund.

METER I SEKUNDET er en hjertevarm film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En moderne komedie om de tilhørsforhold og det fællesskab, man måske ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

Holdet bag

I instruktørstolen sidder som allerede offentliggjort Hella Joof, der står bag kæmpesucceser som En kort en lang, Oh Happy Day, Sover Dolly på Ryggen?, All Inclusive og senest Happy Ending. Foruden Hella Joof, tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén, der sammen skriver filmmanuskriptet til METER I SEKUNDET samt fotograf Kim Høgh, og production designer Mette Rio.

METER I SEKUNDET produceres af Nordisk Film Production ved producerne Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen med støtte fra Det Danske Filminstitut v. Markedsordningen, DR, Ringkøbing-Skjern Kommune og Den Vestdanske Filmpulje. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.