skammerensdatter-web

Trailer og plakat til SKAMMERENS DATTER II - SLANGENS GAVE offentliggøres i dag!

03.10.2018

Der er sort magi, sømonstre og storslået natur i traileren til den stort opsatte efterfølger SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE, der offentliggøres i dag sammen med filmens plakat. 

Ask Hasselbalch er instruktøren bag den magiske eventyrfilm, der er baseret på Lene Kaaberbøls succesroman. Dejan Cukic og Nicolas Bro er blandt de nye navne på rollelisten, mens publikum kan glæde sig til et gensyn med Jakob Oftebro, Allan Hyde, Søren Malling og Rebecca Emilie Sattrup i titelrollen som Skammerdatteren Dina. 

Det går ikke stille for sig i traileren til SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE, der giver et indblik i filmens eventyrlige univers med onde regenter, magiske troldmænd og drabelige kampe. Den prisbelønnede filminstruktør Ask Hasselbalch er denne gang instruktøren bag filmatiseringen af Lene Kaaberbøls fortælling om Skammerdatteren Dina. Tidligere har Hasselbalch stået bag Antboy-triologien, for hvilke han modtog flere priser, heriblandt to Robert-priser samt Årets Svend i 2014 og 2016. SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE er Hasselbalchs fjerde spillefilm og får dansk biografpremiere d. 24. januar 2019. 

Handlingen

I SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE lever Dina, familien og fyrstesønnen Nico på flugt fra Drakan, som er ved at indtage Højlandet. Davin og Nico tages til fange, og Dina må ud på en farefuld færd med sin ukendte far Sezuan for at befri dem. Sezuan har slangens magiske evner og kan skabe illusioner. Alt i mens Dina må opbygge en relation til den mand, som hendes mor siger, at hun ikke kan stole på, opdager hun, at hun også har sin fars evner… 

SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE er næste filmatisering af bøgerne om Lene Kaaberbøls enestående fantasy-univers og er et hæsblæsende eventyr om det gode mod det onde i en verden befolket af drager, søslanger og magi. Filmen er primært baseret på universet og handlingen i tredje Skammerens Datter-bog Slangens Gave, men der er også inkluderet elementer fra bog nr. 2 Skammertegnet.

Stærkt cast

Det er et stærkt cast, der står i spidsen for SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE. Det unge supertalent Rebecca Emilie Sattrup ses igen i den altoverskyggende hovedrolle som Dina. I rollen som hendes far Sezuan kan publikum glæde sig til at opleve Dejan Cukic, der sidste år vandt en Bodil for bedste mandlige hovedrolle for hans rolle i Fantasten. Jakob Oftebro er tilbage i rollen som fyrstesønnen Nicodemus og Allan Hyde som Davin. De flankeres af Søren Malling, Nicolas Bro, Stina Ekblad, Petra Maria Scott og flere andre.

Holdet bag filmen

Endeligt manuskript til SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE står Gunnar A.K. Järvstad bag, mens filmen er produceret af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich fra Nepenthe Film, som også stod bag Skammerens Datter. Den er co-produceret med Sirena Film, Storm Films A/S, Nordisk Film A/S, Luminar Film og Flinth Film med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Det Norske Filminstitut, Finnish Television YLE, Storm Studios og MEDIA. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution, mens det internationale salg varetages af Trust Nordisk.

SKAMMERENS DATTER II - SLANGENS GAVE får biografpremiere d. 24. januar 2019.