Stills fra filmen

Trailer til «Gledelig jul»

21.09.2020

Årets julestemning sparkes i gang med en ekte, rotnorsk julekomedie på kino. Allerede 30. oktober kan du se den stjernespekkede filmen «Gledelig jul», med Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen i bærende roller.

Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Datteren Tessa har byttet ut samboeren Emma med en slesk, svensk fitness-trener. Sønnen Samuel er på randen av skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Barnebarnet Petter prøver å fri til skolens vakreste jente på hebraisk og naboen Nils er døden nær. 

Det må manøvers mellom små og store katastrofer for å holde familien samlet, men akkurat idet juleroen senker seg kommer en gammel hemmelighet til overflaten. Blir dette familiens siste jul sammen? Se traileren her:

 

- «Gledelig jul» har vært et overskuddsprosjekt fra idéen ble sådd i 2015 og fram til den ferdige filmen som nå skal finne sitt publikum. Jeg er ekstremt stolt over hva vi har fått til, og mener vi har klart å lage en varm og rørende norsk julekomedie. Endelig har Anne Marit Jacobsen fått sin første hovedrolle på film, i spissen for et fantastisk lag med kjente og kjære skuespillere. Med julelåter vi alle har et nært forhold til og nyskrevet musikk signert Bendik Brænne, Emilie Nicolas og Bjørn Eidsvåg, er jeg sikker på at dette er en film som både vil underholde og få kinopublikummet i etterlengtet julestemning, sier regissør Henrik Martin Dahlsbakken.

- Koronapandemien har tatt fra oss påsken, 17. mai og sommerferien. Den skal ikke få ødelegge julen også, sier produsent John Einar Hagen med glimt i øyet. – Det er på tide å ta kinoene tilbake.

Filmfakta
Tittel: Gledelig jul
Regi: Henrik Martin Dahlsbakken
Produsent: John Einar Hagen
Manus: Erlend Loe
Idé og manusbearbeidelse: Henrik Martin Dahlsbakken
Skuespillere: Anne Marit Jacobsen, Otto Jespersen, Nils Jørgen Kaalstad, Iben Akerlie, Ellen Dorrit Petersen, Tarjei Sandvik Moe, Alma Günther, Filip Berg, Marie Blokhus, Ingar Helge Gimle, Linn Skåber, Bjørn Eidsvåg, Hege Schøyen og Mattis Herman Nyquist
Premiere: 30. oktober 2020
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production AS
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS

Høyoppløselige pressebilder kan lastes ned her: filmdistributorer