rosita-still-framegrab

Traileren til ROSITA offentliggøres

27.02.2015

Nyt dansk kærlighedsdrama, ROSITA, med Mikkel Boe Følsgaard og Jens Albinus i hovedrollerne instrueret af Frederikke Aspöck. Se traileren og læs om filmen her.

Den talentfulde instruktør Frederikke Aspöck, hvis kortfilm Happy Now vandt en Første Pris i Cannes i 2004 og hvis debutfilm, Labrador, havde premiere ved Cannes Filmfestivalen i 2011, fokuserer ofte på nære familierelationer og utroskab i sine film, hvilket også viser sig at være tilfældet med hendes intense og gribende kærlighedsdrama, Rosita, hvor en søn og en far forelsker sig i den samme filippinske kvinde! Rosita er skrevet af den succesrige manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson og er produceret af Nordisk Film.

OM ROSITA
Johannes’ liv vendes op og ned, da hans far, enkemanden Ulrik, i sin søgen efter en kvinde at dele livet med, inviterer en ung filippiner, Rosita, til at komme og bo hos sig. Johannes, hvis hverdag altid har været præget af rutine og vane, rystes af mødet med den begavede og eksotiske Rosita, som er kommet til Danmark for at få et bedre liv, og udlængslen vækkes i ham.

Kerneplottet er med andre ord et intenst trekantsdrama mellem Johannes, Ulrik, og Rosita; et sympatisk persongalleri, hvor alle gemmer på deres egne hemmeligheder. Frederikke Aspöck giver sin film et par kærlige ord med på vejen: ”Tonen er dramatisk, krydret med lune replikker og ufrivillig menneskelig komik. Præcis ligesom Johannes’ grå liv vil blive krydret med en hidtil ukendt varme og kærlighed, da Rosita kommer til byen. Og det er på dette kontrastfyldte bagtæppe, at vi vil fortælle en rørende dansk fortælling, som åbner sig imod verden…”

SKUESPILLERNE
Johannes og Ulrik spilles af henholdsvis den unge talentfulde Mikkel Boe Følsgaard og karismatiske Jens Albinus, mens Rosita spilles af en af Filippinernes mest kendte skuespillerinder, Mercedes Cabral, som har spillet med i næsten 50 film og tv-serier og er især kendt fra Brillante Mendoza’s film, bl.a. Kinatay, som Mendoza vandt Instruktørprisen med ved Cannes Filmfestivalen 2009. Mercedes har også medvirket i sydkoreanske Park Chan-wook’s horrorfilm, Thirst. I rollerne som Maja ses Julie Agnete Vang Christensen, Johannes bror, Allan, spilles af Mads Riisom og vennen Jens spilles af Jacob Moth-Poulsen.

Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution og får biografpremiere 16. april 2015.