twin-series-no

TWIN til Series Mania

29.03.2017

Nordisk Film Production utvikler i samarbeid med NRK TV-serien TWIN hvor Kristofer Hivju skal spille hovedrollen. 

Serien handler om hva som skjer når seriens hovedperson kommer til skade for å drepe sin egen tvillingbror og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen. Serien er som første norske dramaserie plukket ut til å pitche på Series Mania.

- Dette er drømmerollen, og et prosjekt jeg brenner veldig sterkt for. Det er en stor glede å være med å utvikle denne TV-serien og jeg kan ikke vente med å vise den til publikum, sier Kristofer Hivju som også har vært med på å skape serien.   

Series Mania er den viktigste møteplassen for TV-drama i Europa, og til festivalen kommer Netflix, HBO og alle de store TV-kanalene fra hele verden for å finne sin neste serie. - Vi drømmer alle fra tid til annen om å kunne bytte identitet og TWIN er en serie hvor dette er satt helt på spissen, sier seriens produsent Sigurd Mikal Karoliussen i Nordisk Film Production. - At vi nå har kommet gjennom nåløyet som Norges første TV-serie i pitcheforumet på Series Mania, gjør oss trygge på at dette er en serie som også kan lykkes internasjonalt.

- Det er på sin plass at når Hivju endelig kommer hjem for å ha hovedrollen i en norsk dramaserie er det i en av de mest utfordrerne rollene man kan gjøre som skuespiller, sier serieskaper Kristoffer Metcalfe. Serien har hatt et utviklingsforløp hos Nordisk Film Production og med NRK om bord er målet å sette serien i produksjon til høsten.

 Vegard Stenberg Eriksen, eksekutiv produsent for serien hos NRK sier dette om serien:

- TWIN har en bred folkelig appell og skal spilles inn i Lofoten, et av de vakreste steder på kloden. Vi liker den lette tonen og kvaliteten i å leve seg inn i de mer hverdagslige problemene som oppstår når du har byttet identitet.

TWIN har estimert premiere i 2019.