ingrideriktest

Twin vekker internasjonal oppmerksomhet

20.02.2019

Twin er tatt ut til hovedkonkurransen på den internasjonale seriefestivalen Series Mania og får sin verdenspremiere i Frankrike i slutten av mars. Serien vises på NRK høsten 2019.

I Twin møter vi Erik og Adam (Kristofer Hivju). To eneggede tvillingbrødre som lever vidt forskjellige liv. Erik er en frihetssøkende surfeboms, mens Adam driver en blomstrende familiebedrift med Ingrid (Rebekka Nystabakk) og deres to barn. 

Når Erik blir innhentet av sin uansvarlige livsstil og mister alt, søker han hjelp hos Adam, men blir brutalt avvist. En krangel blir til en slåsskamp, og når Ingrid forsøker å skille dem forvolder hun Adams død. Det var en ulykke, men det ligner et mord.

For å redde familien og unngå fengsel, overtaler Ingrid Erik til å overta Adams identitet. Men de skal raskt erfare at den største utfordringen er ikke å unngå å bli tatt, men å leve som en man ikke er.

Spiller to roller
TWIN er Hivjus første norske prosjekt etter «Game of Thrones», og han spiller ikke bare én, men to roller, tvillingbrødrene Erik og Adam. 

- Dette er helt fantastisk! Etter mange år med planlegging og måneder med opptak har Twin allerede blitt lagt merke til utenfor Norges grenser. Dette er en stor anerkjennelse til alle som har vært med på å lage serien og den perfekte starten for serien! Jeg stolt og glad og vi gleder oss til dele den med Norge og verden, sier Kristofer Hivju som både spiller hovedrollen og har vært med på å utvikle ideen bak TV-serien. 

Også serieskaper og regissør Kristoffer Metcalfe gleder seg over nyheten:

- Det er en ære at «Twin» får premieren sin på en så stor og viktig festival som det her. Dette er jo Europas svar på Emmy. Jeg gleder meg til å se hvordan Norge og resten av verden tar imot historien vår fra Lofoten, sier Metcalfe.  

Den internasjonale seriefestivalen Series Mania går av stabelen i Lille i Frankrike 22. – 30 mars. Hit kommer alle de store TV-kanalene og strømmetjenestene for å se og kjøpe inn nye serier. Kun et fåtall produksjoner blir valgt ut til programmet hvert år.

- Vi er utrolig stolte av å bli tatt ut til hovedkonkurransen på Series Mania. Dette blir TWINs første møte med publikum og vi gleder oss til å få vist serien på den største tv-festivalen i Europa, sier produsent i Nordisk Film Production Sigurd Mikal Karoliussen.

Fakta om serien:

Format: Spenningsdrevet drama. Åtte episoder av 45 minutter.

Premiere: Høsten 2019

Kringkaster: NRK

Produksjonsselskap: Nordisk Film Production

Skuespillere: Kristofer Hivju, Rebekka Nystabakk, Marlon Langeland, Nanna Blondell, Mathilde L. H. Cuhra, Gunnar Eiriksson med flere.

Serieskaper: Kristoffer Metcalfe

Regissører: Kristoffer Metcalfe og Erika Calmeyer

En original ide av: Kristoffer Metcalfe, Kristofer Hivju og Gisle Norman Melhus

Produsenter: Sigurd Mikal Karoliussen og Live Bonnevie

Executive produsenter: Vegard Stenberg Eriksen, Aage Aaberge, Tomas Radoor og Henrik Zein

 

Dette er Series Mania

Den internasjonale seriefestivalen Series Mania går av stabelen i Lille i Frankrike 22. – 30 mars. Hit kommer alle de store TV-kanalene og strømmetjenestene for å se og kjøpe inn nye serier. Kun et fåtall produksjoner blir valgt ut til programmet hvert år.

Les mer om Series Mania på festivalens nettsider.
(https://seriesmania.com/en).

Kontakt hos Nordisk Film 

Live Bonnevie / live.bonnevie@nordiskfilm.com / 482 88 442