undersandetweb

“Under sandet” er nomineret til en Oscar

24.01.2017

Martin Zandvliets prisbelønnede film, der er produceret af Nordisk Film, skal nu kæmpe om førstepladsen ved verdensmesterskabet i film. 

Den prisbelønnede og anmelderroste film “Under Sandet”, som er instrueret af Martin Zandvliet og produceret af Nordisk Film, er nomineret til en prestigefyldt Oscar i kategorien “Bedste ikke-engelsksprogede film”. 

Det står klart, efter at Oscar-akademiet løftede sløret for årets nomineringer tirsdag 24. januar. 

“Under sandet” er produceret af Mikael Rieks fra Nordisk Film Production og har gået sin sejrsgang på filmfestivaler over hele verden, hvor den har modtaget op mod 30 forskellige priser. 

“Under sandet” foregår i dagene efter Tysklands kapitulation, maj 1945. En flok unge tyske krigsfanger udleveres til de danske myndigheder og sendes efterfølgende ud til Vestkysten, hvor de beordres til at fjerne de over to millioner miner, som den tyske besættelsesmagt har placeret under sandet langs kysten. Med deres bare hænder, kravlende rundt i sandet, bliver drengene tvunget til at udføre det livsfarlige arbejde under ledelse af den danske militære kaptajn, Carl Leopold Rasmussen, som spilles forrygende af Roland Møller. 

Filmen er solgt til en række lande verden over og bliver i USA distribueret af Sony Pictures Classic. 

Oscar-nomineringen vækker stor begejstring hos Nordisk Film i Valby. Det er andet år i træk, at en film, som er produceret af Nordisk Films eget produktionsselskab, bliver nomineret til en Oscar. Sidste år var Tobias Lindholms “Krigen” med i Oscar-kapløbet. 

Oscar-uddelingen løber af stablen natten mellem den 26. og 27. februar. De øvrige fire film, som er nomineret i kategorien “Bedste ikke-engelsksprogede film” er svenske "En mand der hedder Ove" (som er co-produceret af Nordisk Film), "The Salesman" (Iran), "Tanna" (Australien) og "Min Far Toni Erdmann" (Tyskland) .