undersandet-framegrab

UNDER SANDET sikret stort amerikansk gennembrud

18.09.2015

UNDER SANDET, som har taget publikum og de internationale filmanmeldere med storm under den ugelange Toronto festival, har spillet for fulde huse i Torontos biografer og fået overvældende begejstrede anmeldelser i de toneangivende internationale filmmagasiner. I en sådan grad at købeinteressen for den danske film er eksploderet.

Allerede flere måneder før Martin Zandvliets nye danske drama UNDER SANDET (int. titel LAND OF MINE) får dansk biografpremiere, har filmen høstet stor international opmærksomhed og er blevet talk-of-town blandt publikum, filmanmeldere og de store internationale filmkøbmænd på Toronto Filmfestival, hvor filmen havde verdenspremiere torsdag i sidste uge.
 
- I de seneste tre døgn har vi forhandlet med de største amerikanske distributører og har i nat tegnet kontrakt med det prestigefulde og indflydelsesrige amerikanske selskab, Sony Pictures Classics, som har købt distributionsrettighederne til det amerikanske og latinamerikanske marked.
 
- Det er ikke bare amerikanerne og canadierne der er vilde med UNDER SANDET. Også filmkøbmænd fra den øvrige del af verden har stået i kø for at erhverve sig rettighederne. Alene i går lukkede vi aftaler om distribution på så fjerne territorier som Australien, Japan og Mellemøsten. Men ved aftalen med Sony Pictures Classics har vi for alvor placeret filmen i toppen af den bedste liga og sikret de bedst tænkelige muligheder for en stor lancering på det amerikanske kontinent. Det er et kæmpe gennembrud for Martin Zandvliet som instruktør og vi kan konkludere, at UNDER SANDET allerede er en succes før den endnu har ramt de danske biografer. At få et stort og anerkendt selskab som mastodonten, Sony Pictures Classics, til at satse så massivt på at sikre en udenlandsk film stor synlighed og tilstedeværelse på det amerikanske filmmarked er ligesom at få en kamel igennem et nåleøje. Det har en uvurderlig betydning for os nu og her, men også for vores kommende danske film, vurderer filmens producer Mikael Rieks, Nordisk Film Production, som i øvrigt forventer yderligere interesse efter at filmmagasinet Hollywood Reporter i går udråbte UNDER SANDET til at være den mest interessante udenlandske film, ‘a moving anti-war essay and a gripping thriller’, på festivalens omfattende program.
 
Også blandt de øvrige filmanmeldere i de internationale magasiner har begejstringen været stor:

NY Observer: ”This is a truly wonderful film, so carefully made, full of humanity and very suspenseful”

Variety: ”Really beautiful film, a powerful perfect story”

Empire Magazine: ”Blown away by this powerful film”